28 Юли 2021сряда08:37 ч.

Диагнозата "Марковска"

/ брой: 264

автор:Алеко Бичевски

visibility 1460

Ясно е, че случаят "Марковска" ще приключи като случая "Румяна Желева". И пак за сметка на образа на България пред света. Защото съмненията около съдия Марковска са съмнения за цялата правосъдна система у нас - че е пропита от корупция, конфликт на интереси и търговия с влияние, с предрешени и изтъргувани дела, съдебни услуги на властта и пр. Вкарахме си и още един автогол в мача за Шенген.
Още по-лошо е, че отново лъсна дълбокото падение на нравите и цялостния разпад на ценностната система в съвременното българско общество. Безогледното преследване на властта, постовете и парите вече се е превърнало в религия. Или по-скоро в диагноза.
Кандидатката за славата е предложена за КС от някакви напазарувани от мнозинството "независими" депутати, станали за посмешище и на кучетата, които до вчера уволняваха Борисов от билбордовете, а днес му лижат подметките. Що за морал, що за професионализъм и що за лично достойнство трябва да имаш, за да се съгласиш такива екземпляри да те промотират за високия пост, за който се изискват най-високи добродетели!?  
Героинята на нашето време преглъща това и продължава напред, омагьосана от обетованата земя, наречена Конституционен съд. Добре, но идва нов проблем. Оказва се, че има приятел адвокат по чиито дела е участвала в съдебните състави. Отрича, но я уличават в премълчаване на истината. Нещо повече - закупила си е заедно с оправния адвокат апетитен имот по Северното Черноморие за, забележете, само 3-4 хил. лв. декара! Удивително изгодна цена! Обикновеният човек се пита, къде са тези имоти? Защо не продават и на нас на тези цени?
По-нататък на публиката става ясно, че освен близък адвокат, нашата героиня има и близък приятел, който размахва нейната служебна карта под носа на катаджиите, като индулгенция за неприкосновенност, сякаш България не е провава държава в Европейския съюз, а някаква бананова република. По този случай кандидатката за славата, властта и парите преди две години се среща по нейна молба със зам.вътрешния министър, но след още две вече е забравила за това и праща медиите за зелен хайвер. Паметливият зам.-министър, обаче, кой знае защо я издава. И нов конфуз!
Всичко това съдийката нарича "анонимен донос" срещу нея и настоява да се провери не истинността на инфорамацията в сигнала, а да се открие лицето, което я е написало!? Също като с "ония записи" за Мишо Бирата, където прокуратурата проверяваше не дали казаното в тях е истина, а кой ги е изнесал от ДАНС.
Средноинтелигентният човек гледа отстрани фарса и си вика: Абе, каква е тази съдийка, която не може да формулира две логически издържани и непротиворечащи си едно на друго изречения? И как при това положение ще решава най-сложните юридически казуси в Конституционния съд на републиката! И стига до заключението, че очевидно управляващите нарочно издигат такива хора, за да могат да ги контролират и манипулират.   
После изтормозената от непреодолимата си лична амбиция и атаките на медиите наша героиня излиза в болнични. Уви, същите медии я издебват и разпространяват снимка, на която се вижда мнимата болна как си мези в кръчма с близката до вътрешния министър началничка на Софийски градски съд. А междувременно пак, докато била в болнични, е председателствала съдебн състав на ВАС, който решава да остане високата такса за гражданските дела. Това решение е директно в полза на изпълнителната власт, която я пробутва за Констутуционния съд, и директно във вреда на обикновените граждани. Същите ония, които не могат да си купят апетитни имоти по морето за 3-4 хил. лв. декара. Междувременно кандидатката сътворява още един правен абсурд. Подава оставка като зам.-шеф на ВАС във връзка с избора й в КС, а после пуска молба да се отложи гласуването на оставката, защото е в болнични. Така за пръв път в историята на правото се появява процедурата "оставка в изчакване"!!
Докато случаят "Марковска" бавно се разлива из нашите географски ширини, директорът на ЦРУ, легендарният генерал Петреас, подаде оставка. Представете си, само защото имал любовница и този факт станал публично достояние (Ако и у нас за това подаваха оставки, в държавното управление нямаше да остане нито един чиновник от началник сектор нагоре...). Но понеже шефът на ЦРУ е публична личност, в Америка има обичай в такива случаи публичните личности да се оттеглят от постовете, колкото високи и колкото съблазнителни да са те. Без много да се обясняват. И без да подлудяват държавата с личния си проблем. В Америка това е обичай. Но у нас, както виждаме, е трагедия. 
За Марковска скоро ще настъпи краят на света.
    

Заев няма претенции за "македонско малцинство"

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 143

Фон дер Лайен: ЕС ваксинира 70% от населението

автор:Дума

visibility 117

/ брой: 143

Атентат срещу кубинското посолство в Париж

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 143

Социални протести в САЩ

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 143

Лоши игрички

автор:Велиана Христова

visibility 156

/ брой: 143

Горещо лято, скромни ремонти

автор:Деси Велева

visibility 109

/ брой: 143

Здравна реформа? Забравете!

автор:Велко Велков

visibility 122

/ брой: 143

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ