10 Юли 2020петък19:28 ч.

Денят "Х"

/ брой: 85

автор:Аида Паникян

visibility 547

По всичко личи, че денят "Х", в който човечеството ще се върне към нормалния за XXI век ритъм на живот, е далеч. Но, дори с КОВИД-19, животът продължава. Въпросът е: Как? Ако отговорът на българските управници е, че отговорността на всеки е лична да опази себе си, значи нещо не е съвсем наред с управлението. Иначе защо при продължаващото увеличаване на броя заразени, при ръст на смъртните случаи се отпускат мерките, които в голяма степен забавиха заразата в страната. В изминалите два месеца от първия установен случай така и не стана ясно при какви условия кои забрани отпадат, кои остават, кои се възстановяват... И защо.

Задължиха ни да носим маски, но фейсбук недоволството сложи властващите на колене само за ден. После пак ни задължиха, но 6 от 10 души ги носеха под брадичката, готови, съзрат ли полицай, да ги сложат надлежно. За мнозина причината навярно е в: "Он на мен че ми каже, айде де!". Но май основната причина е, че не вярваме на управниците си, на нещата, които правят по непрозрачен начин от 10 години насам; виждаме безнаказаността, с която престъпват закони и правила, създадени от тях...

Как българинът да се радва, когато дойде "освобождението" от вируса, ако болестта продължава да шества из улиците, домовете и работните места. И ако управляващите продължават да не знаят кое защо и как да го правят. Освен ако действията им не са продиктувани от нечие лоби... Защото едно е ясно: тепърва занемаряваната и неглижирана здравна система ще рухне без основния си капитал - медиците. Толкова ли е трудно едни 30 хиляди лекари и 30-40 хиляди специалисти по здравни грижи да бъдат системно тествани? Толкова ли бе трудно в изминалите два месеца да се разработи стриктна програма за адекватно на епидемичната обстановка дезинфекциране на лечебните заведения? Е, всяко лечебно заведение, всеки лекар, сестра, санитар сами трябва да се спасяват.

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 130

Търговията на дребно с рекорден спад през май

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 130

Зърнената реколта най-слаба от десетилетия

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 130

Турция обяви "Св. София" за джамия

автор:Дума

visibility 57

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 404

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 367

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 1028

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ