06 Декември 2022вторник15:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще се задържи предимно облачно, на места в низините - с мъгла. Главно в източните райони ще има слаби валежи от дъжд, а на места в останалата част от страната ще преръмява. Ще продължи да духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 4°С и 9°С, в София 6°С-7°С. Днес ще се задържи предимно облачно, на места в низините - с мъгла. Главно в източните райони ще има слаби валежи от дъжд, а на места в останалата част от страната ще преръмява. Ще продължи да духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 4°С и 9°С, в София 6°С-7°С.

Демонстрации

/ брой: 62

автор:Ина Михайлова

visibility 2

Ина МИХАЙЛОВА


Удивителни умения демонстрира държавното обвинение. Понякога наистина е нужно богато въображение, за да се разтълкуват посланията на прокурорите (стр. 2). Особено когато са ангажирани с несвойствени за тях дейности.

Явно колкото по-напред са новите управляващи в действията си по закриване на специализираното правосъдие, толкова повече последното ще рецитира вдъхновено пред Европа принципите на върховенството на закона. Както ги разбира, естествено.

Словесната битка между държавното обвинение и управляващите става все по-интензивна.

Миналата седмица прокурорите ровиха в тълковния речник на БАН, за да разшифроват значението на думата "безобразие". И да ни демонстрират за кой ли път, че могат да образуват дела, без да има престъпления, и да не образуват, когато има престъпления.

Тази седмица въодушевлението на прокуратурата навлезе в нова фаза. Обвинителите ще събират цитати - системно и целенасочено. Щели да дебнат кой във властта какво казва за тях. И как лъже, за да овладее прокуратурата и да я използва за нелегитимни политически цели. 

Ръководството на прокуратурата обвини представители на изпълнителната и законодателната власт, че "системно нарушават принципите на върховенството на закона, изразяващо се в манипулативни и неверни твърдения".

Ако със същия плам прокуратурата обясни, че в новата власт се корени острото усещане в българското общество за липсата на справедливост, нямаше да има цена. Но не може. Защото примерите за проточили се с години съдебни и досъдебни производства не са един и два. А и за употребата на Специализирания съд и прокуратура като бухалка могат да се напишат трактати.

Връщането на доверието в българската прокуратура и в българския съд няма да стане с размяна на публични нападки и обвинения, с анализи и обзори. Ако върви по този път, утре държавното обвинение като едното нищо ще направи "разбор" и на адвокатите. Вместо да си върши работата и да разследва крупните афери, заради които държавата тъне в мизерия и разруха.

Прокуратурата на Иван Гешев демонстрира удивителен, маниакален рефлекс, щом трябва да напада днешните управляващи. И забележително пасува за далаверите на бившите властници, подкрепени с безпощадни улики и солидни доказателства.

Ето това е саботаж на върховенството на закона. И всички много добре го осъзнават. Вече не само у нас.

Цените на петрола на световните пазари се повишиха

автор:Дума

visibility 757

Държавата няма да събере планираните приходи от ДДС

автор:Дума

visibility 401

/ брой: 236

Григор Сарийски: В Eврозоната разходите са повече от ползите

автор:Дума

visibility 385

/ брой: 236

ЕС забранява вноса на продукти, водещи до обезлесяване

автор:Дума

visibility 206

Наводнения в Южна Италия след проливни дъждове

автор:Дума

visibility 371

Грижа ли ви е въобще?

автор:Таня Глухчева

visibility 442

/ брой: 236

Работа до гроб

автор:Валентин Георгиев

visibility 446

/ брой: 236

Образованието през 2022 г. - наваксване и липса на реформа

автор:Деси Велева

visibility 461

/ брой: 236

Защо се пазим от комунизма?*

автор:Димитър Денков

visibility 383

/ брой: 236

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ