20 Октомври 2019неделя22:49 ч.

Дайте му шанс

/ брой: 266

автор:Ина Михайлова

visibility 869

Недоумение изпълва душите ни. Еврозоната била в криза на оцеляване, а съществуването на Европейския съюз - "на карта". Фиаското около преговорите с бюджета на общността за идната година парализирало властите в Брюксел. Как е възможно всичко това? Недопустимо е! Не можем дори да си го помислим! Не защото най-сетне е време да покажем и ние порция еврооптимизъм (стига сме били на опашката), а защото знаем какво предлагаме на Европа. Цял финансов министър, при това не кой да е, а "отличникът" на Световната банка.
Затова ние, българите, сме спокойни за бюджета на ЕС, след като Симеон Дянков ще работи върху него. И ако в Брюксел все още имат притеснения и опасения, нека все пак се доверят на финансовия Му министър. Нали от Европа подкрепяли Борисов и неговата политика? Нали не кой да е, а България, по думите на Дянков, завърши 2009-а с най-добрия фискален резултат в целия ЕС, а за 2010-а се очаква да бъде единствената държава, която покрива Маастрихтските критерии (каквото и да означава това)?
Господа от Брюксел, дайте шанс на Дянков да ви научи как да направите бюджета на ЕС за 2011 г.! Той вече има достатъчно опит. Натрупа го тук, в България. Първо, направи най-добрия бюджет в ЕС за 2010 г. - нашия. Ако в европейската столица не са много наясно какви са последиците от него, може да попитат всеки трети българин, който е беден. Или пенсионерите, които не видяха стотинка към пенсията си. А може би вдовиците, които очакват някой да си спомни какво им обеща преди малко повече от година.
За лупингите с бюджетния дефицит е излишно да споменаваме. Но затова пък "пица 2010" се трансформира в бюджет на стабилността 2011. В проекта за идната година всичко е повече от стабилно - стабилно са порязани парите за наука и образование, стабилно непоклатими остават пенсиите на нашите бащи и майки, баби и дядовци, стабилно се закотвя линията на бедност, стабилно изглеждат разчетите за доплащане в болниците, стабилизиращо звучат прогнозите и плановете на Дянков и сие за свиване, съкращаване, трансформиране, блокиране, замразяване и намаляване, стабилно закрепостени остават и заплатите ни.
Скъпи бюрократи от Брюксел, той знае какво и как да направи! И ще го стори подобаващо бюрократично - вместо недостиг на средства, ще реализира излишък. Може го, не се съмнявайте! Е, няма да има пари за здравеопазване, наука, образование, социална политика, но за образцов бюджет ще има. И прогнози няма да ви липсват: на всеки три месеца - актуален разчет за излизането от кризата. Сигурно в Брюксел ще приемете по европейски и мечтата на финансовия ни министър: в едно прекрасно утро да изчезне народът, а да остане само бюджетът.
Затова недоумяваме от притесненията и треската, която тресе Брюксел. Чиновниците в ЕС могат да спят по-спокойно - Дянков знае и може. Дайте му шанс!

Синове на кметове се облажили с евтина земя

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 201

Глоба до 15 хил. лв. грози Борисов за незаконна агитация

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 201

Детският дом във Видин става комплексен център

автор:Аида Паникян

visibility 32

/ брой: 201

Гурбетчиите пращат по 3,4 млн. евро на ден

автор:Дума

visibility 34

/ брой: 201

Половин тон заразена риба стигна до потребителите

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 201

Светът прахосва храна за 400 млрд. долара

автор:Дума

visibility 30

/ брой: 201

Нарушава се примирието между Анкара и кюрдите

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 201

Джонсън поиска отлагане на Брекзит, но с уловка

автор:Дума

visibility 36

/ брой: 201

Северна Македония върви към избори

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 201

В Хонконг прилагат Майдана от Киев

автор:Дума

visibility 33

/ брой: 201

"Зиги-Заги, Ой-Ой-Ой, Адолф Хитлер наш герой!"

автор:Велислава Дърева

visibility 52

/ брой: 201

И ядно тупаме с краче

автор:Константин Иванов

visibility 36

/ брой: 201

Николай Радев: "Златният дъжд" от пари към Пловдив е мит

автор:Павлета Давидова

visibility 35

/ брой: 201

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ