16 Януари 2022неделя12:09 ч.

ново:

Отнет е достъпът до класифицирана информация на Цацаров *** Министър Гьоков: Над 75 000 души ще запазят работата си по мярката 60/40 през януари и февруари *** Управляващите поискаха оставката на Иван Гешев с декларация в парламента *** Австралийското правителство отправи искане за арест на Джокович Отнет е достъпът до класифицирана информация на Цацаров *** Министър Гьоков: Над 75 000 души ще запазят работата си по мярката 60/40 през януари и февруари *** Управляващите поискаха оставката на Иван Гешев с декларация в парламента *** Австралийското правителство отправи искане за арест на Джокович

Държавата няма план Б, ако тол системата не тръгне

/ брой: 28

автор:Дума

visibility 792

Тол системата тръгва на 1 март и нямаме план Б, ако нещо непредвидено се случи. Това стана ясно от думите на проф. Олег Асенов от УС на Агенция "Пътна инфраструктура", отговарящ за Националното тол управление, по време на представянето на системата. За пореден път той повтори, че целта й е да се увеличат постъпленията от пътни такси, а парите да се използват за по-добра поддръжка на пътната инфраструктура. 

Представители на транспортния бранш попитаха проф. Асенов защо се въвежда тол система при условие, че сегашното състояние на българските пътища не е добро. "От всичко, което казахте, разбрах, че ние ще плащаме за по-добри пътища, тоест за нещо, което реално не съществува в момента", заяви инж. Николай Нечев от Българското обединение на шофьорите.

"Реализацията на проекта има за цел да промени модела на таксуване и да го доведе до това - който ползва и руши пътната инфраструктура, трябва да плаща", каза Асенов. Така например, ако превозвачите пътуват по магистрала "Тракия", ще трябва да платят по-високи такси, които са за този тип път. Но въпреки че ще платят повече, камионите им ще трябва да се движат с максимум 90 км/ч в отсечката между Чирпан и Стара Загора, за което на тях няма да им се приспаднат парите.

След последната среща между превозвачите и управляващите обхватът на тол системата беше намален на около 6000 км. В нея ще бъдат включени само магистралите и първокласните пътища, а ще отпаднат второкласните. Таксите също бяха намалени почти наполовина, като вече се очаква да бъдат събирани годишно от тол такси едва 450 млн. лв. При започването на проекта правителството се хвалеше, че ще събира по 1,2 млрд. лв.

Русия: Санкции срещу Путин носят разрив

автор:Дума

visibility 794

/ брой: 9

Сърбия няма намерение да влиза в НАТО

автор:Дума

visibility 772

/ брой: 9

Полша поема председателството на ОССЕ

автор:Дума

visibility 446

/ брой: 9

Чужда сметка

автор:Аида Паникян

visibility 469

/ брой: 9

Проф. Греди Асса: Изкуството дава доброта и смисъл

автор:Дума

visibility 548

/ брой: 9

Шипченските камбани

автор:Димитър Копривленски

visibility 556

/ брой: 9

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ