05 Юли 2020неделя13:00 ч.

Няколко думи

Държавата Му

/ брой: 11

автор:Мая Йовановска

visibility 871

Изпълниха волята Му. Правят държавен ВиК холдинг. Идеята роди Той в момент кризисен заради кризата с водата в Перник. Държавата ще изсипе в новата мегаструктура, чрез която се централизира управлението на целия ВиК сектор, един милиард лева. Това е засега. Понеже министрите Му решили, че милиардът не е достатъчен, предвиждат механизъм за увеличение на капитала. За ремонт на старата преносна мрежа пари все няма, та загубите на вода надхвърлят средно 60%, но за нова администрация - веднага се намериха. Това са наши пари. Осем директори ще управляват холдинга! Всички от вчерашното правителствено заседание приветстват решението си. Абе радват му се. И на Него също. Какво конкретно ще прави тази структура, за да се запушат пробойните, въобще не казаха. И най-вече - как и за какво ще се харчат парите. Схемата не ви ли е позната?

Преди близо две години наляха 500 млн. лв. в Държавната консолидационна компания, уж за да се направят аварийни ремонти на 400 опасни язовира. Свършиха ли нещо? За какво отидоха парите? Няма дори започнат ремонт. Но си купиха коли. Не е единственият пример за изхарчени милиони без резултат. Лош стопанин се оказа държавата Му.

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 645

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 757

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1339

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ