29 Юли 2021четвъртък06:36 ч.

Да си бил войник...

/ брой: 171

автор:Спирдон Спирдонов

visibility 868

Около историите с Конституцията пак се сетихме за наборната военна служба. Ще я връщаме или не? Ако стане, няма да е за друго, а заради неистовото желание да се съберат нужният брой подписи от депутатите. В политиката компромисите не винаги са принципни. Дори започнаха да разследват кой е служил и кой не е от тези, които имат власт да определят бъдещето ни. Да, но това не е толкова лесно. 

Отворете сайтовете на Министерския съвет, министерствата, различни агенции, общини и други институции. Там всеки може да се запознае с най-важното от живота на министър, член на политически кабинет, шеф на държавна структура, кмет на голяма или малка община и т.н. Какво е завършил, колко дипломи има, къде е избиран или назначаван, в кои партии членува, колко и какви награди има и какво ли не още. 

На голяма част от мъжете обаче им липсват една или две години в автобиографиите. Защото е престижно да напишеш, че си завършил неколкомесечен курс за обучение зад граница, но не е престижно, че си служил в Българската армия и си изпълнявал конституционния си дълг. В същото време същите тези хора се чудят защо падна престижът на военната служба. Разпалено говорят дори за възстановяване на задължителната наборна военна служба. Само че не се гордеят с това колко, къде и кога са служили. Просто го крият. Някои като че ли се срамуват, че са били в армията преди 1989 г., макар че и тогава тя е била българска. Така че - попълнете си автобиографиите и тогава решавайте големите въпроси на България!

Банките вдигат таксите за искане на кредит

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 144

"Еврохолд" приключи сделката за ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 144

Поскъпват чадърите по претъпканите плажове

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 144

"Бyлгapтpaнcгaз" ce paзплaщa пpeдcpoчнo за "Бaлкански поток"

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 144

"Мини Шенген" става икономически съюз

автор:Дума

visibility 127

/ брой: 144

Байдън предупреди за война заради хакерски атаки

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 144

Напрежение между палестинци и Израел

автор:Дума

visibility 352

/ брой: 144

В САЩ ваксинират държавните служители

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 144

Приземяване

автор:Ралица Николова

visibility 116

/ брой: 144

Зараза от незнание или от нежелание?

автор:Аида Паникян

visibility 149

/ брой: 144

Минаха години...

автор:Лозан Такев

visibility 126

/ брой: 144

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ