26 Юли 2021понеделник21:01 ч.

Да подкрепим Белене

Отговорниге партии да свикат национален протестен митинг в града на спряната централа!

/ брой: 82

автор:Велко Вълканов

visibility 1174

Жителите на гр. Белене се вдигнаха на протест. Най-напред въстана общинският съвет на Белене. Той изпрати писмо до председателя на НС Цецка Цачева, до министър-председателя Б.Борисов, до президента Р. Плевнелиев и до енергийния  министър Делян Добрев срещу решението  на  Министерския съвет и на Народното събрание да  се прекрати строителството на АЕЦ ДБеленеФ. Жителите  гр. Белене подкрепиха своите общинари Ц те  се събраха на общоградски митинг срещу решението да се прекрати строежът на централата.
Протестът на жителите на Белене има своите много сериозни основания. Освен че ще има крупно значение за икономиката на цялата страна, АЕЦ "Белене" ще има решаващо значение за икономиката на целия регион около Белене. АЕЦ "Белене" ще открие работни места за хиляди български граждани, които водят полугладно съществуване. Днес, когато страната тъне в небивала икономическа криза, просто е престъпление да се откажем от строителството на един обект, който ще позволи да намалим последиците от задушаващата ни икономическа криза. Кризата може да бъде преодоляна единствено и само чрез нови инвестиции, чрез създаването на нови производствени мощности, на нови работни места, а правителството не само че не създава предпоставки за развитието на нашето производство, но и  преднамерено го ограничава. Това повече не бива да се търпи. "Белене" трябва да е сигнал за всеобща борба срещу престъпната политика на правителството на ГЕРБ.
  Гражданите на Белене не бива да бъдат оставени сами в борбата си за оцеляване. Тяхната борба е борба и за оцеляването на народа ни. Необходимо е всички да се вдигнем в подкрепа на строежа на АЕЦ Белене, в подкрепа на гладуващото население в района на Белене, в защита на гладуващия ни народ.
  Предлагам всички партии на националната отговорност да обявят в най-близките дни свикването в гр. Белене на национален протестен митинг срещу решението да се прекрати строежът на централата. Трябва най-после да се проявим като отговорни граждани на своята страна. Никой няма да ни помогне, ако не си помогнем сами.
И така - на протестен общонационален митинг в Белене!

София, 5 април 2012 г.

Адв. Хаджигенов: Правителство ще има

автор:Дума

visibility 0

Кацаров иска анекс към Националния рамков договор

автор:Дума

visibility 137

7 жертви в катастрофи у нас за 24 часа

автор:Дума

visibility 161

БНБ: Икономиката ще нарасне с 4,1% през 2021 г.

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 141

Енергийният холдинг с временен борд

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 141

Запазваме висок кредитен рейтинг и без Борисов

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 141

Държавната петролна компания пред закриване

автор:Дума

visibility 363

/ брой: 141

Клиниките за COVID-19 отвориха отново в Гърция

автор:Дума

visibility 135

САЩ критикуват Скопие заради корупцията

автор:Дума

visibility 287

/ брой: 141

По политиките ще ги познаете

автор:Валентин Георгиев

visibility 402

/ брой: 141

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ