22 Януари 2021петък09:15 ч.

Проза

Да намериш щастието в обикновените неща

/ брой: 262

автор:Дума

visibility 1339

Миглена Иванова

"Повест с тройни пагони" от Милан Стоилов е творба, описваща безкрайната борба за щастие в живота на човека. "Живях в три епохи на общественото ни развитие. Проумях, че досадата от сцени, до скука известни, често прогонва човека из мечтите му. Мечтата не е сън, където разсъдъкът бива изключен, та цял вярваш в нереални откъси живот." Авторът влиза във философска полемика за хорското щастие... Той се стреми да докаже, че щастието е да можеш да споделяш любовта си с друг човек, да виждаш как растат децата ти, да си полезен за другите и да умееш да общуваш.
Полковник о.з. Милан Стоилов е роден на 24 октомври 1930 г. в с. Тишаново, Кюстендилска област. Възпитаник е на НВУ "Васил Левски" и Военната академия "Г.С. Раковски", доктор е на военните науки. Автор е на художествено-документалните творби "От цървула до пагона", ("Корени", 2001), "Живот под пагони" ("Булгарика", 2002), "Вампирясването на злото" ("Жарава", 2004), "Ода за Рени" ("Офи", 2009), както и на романите "Живот като роман" и "От извора се пие на колене". Тази година Милан Стоилов издаде и стихосбирката "И това е любов".

Прекратиха сделките за студен резерв

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 15

КЕВР потвърди прогнозата за по-скъп газ от февруари

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 15

Национален регистър ще следи запорите на коли

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 15

Авиоотряд 28 ще прибира такси от правителствения ВИП

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 15

Байдън върна САЩ в Парижкия екодоговор

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 15

Унгария регистрира ваксината "Спутник V"

автор:Дума

visibility 194

/ брой: 15

Сметищата на националния манталитет

автор:Юри Михалков

visibility 255

/ брой: 15

За какво мечтахме, а какво ни сполетя

visibility 292

/ брой: 15

ДВАМАТА ЛУДИ

visibility 277

/ брой: 15

Брекзитизиране

автор:Евгени Гаврилов

visibility 198

/ брой: 15

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ