20 Април 2024събота11:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Д-р Симидчиев: Отварянето на ресторантите е политическо, не здравно решение

автор:Дума

visibility 120

Отварянето на ресторантите е грешка, това не е решение на здравните експерти, политическо е. Коментарът направи пулмологът д-р Александър Симидчиев в предаването „Още от деня“ по БНТ. Преди малко здравният министър издаде заповед, с която заведенията отново могат да работят от 1 март.

Според Симидчиев има риск да направим остър пик на третата вълна и отново да се случи тежката ситуация от есента на миналата година. Другият вариант е да имаме плавен пик, в който случаите растат плавно и за по-дълъг период от време. Което няма да натовари болниците толкова много. Всичко зависи от нашето поведение, подчерта пулмологът.

Дай Боже да се справим, но към момента нашият щит срещу заразата е още много малък. Новите случаи растат устойчиво, каза още той.

 В заведенията ядем и пием и там няма как да носим маска, а маската предпазва и дава гаранция средно около 40-50%. Отново ще повторя, че всичко зависи от нашето поведение,  подчерта д-р.

Ние трябва да подхождаме към вируса с всичко, което знаем за него. Със сигурност за една година научихме много за този вирус и няма нищо общо с това, което знаехме в началото. Със сигурност ваксинацията у нас можеше да бъде подредена много по-добре. Според мен "зелените коридори" за имунизация бяха грешка. Не трябваше да прескачаме ваксинационния план. Така хора, които чакаха и имаха нужда от ваксини, не успяха да ги получат. Факт е, че една ваксина се произвежда много трудно, каза още експертът.

Не знам дали хората знаят, но в света има 100 държави, които не са получили нито една ваксина. Ние тук в Европа сме щастливци в това отношение, подчерта той.

Никога не съм давал съвет някой да не се ваксинира. Винаги съм казвал на всеки, който е подходящ за ваксиниране, да го направи максимално бързо и с това, което е налично в момента, защото този вирус предизвиква много и различни тежки промени в нашето тяло, завърши пулмологът.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ