05 Юни 2025четвъртък10:02 ч.

Бум в производството на имитиращи млечни продукти

/ брой: 160

автор:Дума

visibility 1007

Производство на имитиращи млечни продукти се е увеличило с 30% заради масовата им употреба в заведенията за обществено хранене. Това съобщи пред телевизия "Блумбърг" Симеон Присадашки, зам.-председател на Асоциацията на млекопреработвателите в България. Според д-р Сергей Иванов, микробиолог от Асоциация "Активни потребители" високото водно съдържание над 60% на млечните продукти вече задължително ще се изписва на етикета. Новите изисквания към млечните продукти, обнародвани в началото на месеца, забраняват сиренето с много вода или палмово масло да се продава насипно на витрини. То ще трябва да се предлага само опаковано след изминаване на 3-месечен преходен период. Целта е да се свие потреблението на неистинското саламурено сирене.

Тези норми, по думите на експертите, ще помогнат да се избегне нелоялната конкуренция. Продукти, които съдържат само малка част мляко, са изписвани досега също като "сирене". По думите им съществува разлика между бялото саламурено сирене с водно съдържание от 70% и бялото саламурено сирене по БДС с 54%.

Лагерът на Тръмп осъди ударите срещу Русия

автор:Дума

visibility 1023

/ брой: 99

Вилдерс напуска властта заради миграцията

автор:Дума

visibility 1032

/ брой: 99

"Грийнпийс" се подигра с с френския президент

автор:Дума

visibility 969

/ брой: 99

Накратко

автор:Дума

visibility 962

/ брой: 99

Това ли е Европа?

автор:Юри Михалков

visibility 1016

/ брой: 99

Напук на политиците

visibility 1019

/ брой: 99

Кога, къде, колко

автор:Дума

visibility 1120

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ