03 Юли 2020петък15:35 ч.

БСП предлага още 53 млн. лева в бюджета на София

Социалистите настояват за повече пари за районните кметове, здравеопазване и образование

/ брой: 22

автор:Деси Велева

visibility 863

Общинските съветници от БСП в София внасят предложения за промени в бюджета на общината за 2020 г., които да осигурят по-добро образование и здравеопазване, вътрешнокварталната улична мрежа, социалната инфраструктура и повишена сигурност. Те настояват парите за тези сфери да бъдат увеличени с 53 млн. лева, като дават и конкретни разчети откъде да бъдат взети допълнителните средства. Според социалистите администрацията има възможности за увеличаване на приходите в бюджета чрез подобряване на събираемостта на местни данъци и такси. БСП е на мнение, че от данъка върху недвижимите имоти например приходите могат да се завишат с 5 млн. лева предвид подема на строителството на нови сгради. Съветниците виждат подценяване и на очакваните приходи от данъка върху колите и предлагат повишаване на сумата с 8 млн. лева. Още 10 млн. лева пък може да се очакват и от данъка за придобиване на имущество, пише в предложенията на левицата. В тях се предвижда останалите приходи да дойдат от общински такси, глоби, наказателни лихви, наеми на общински имоти и земи, дивиденти от търговските дружества.

Общинските съветници от БСП са категорични, че тези средства трябва да бъдат предоставени на 24-мата районни кмета, като разпределението им се извърши по техни предложения. Сред останалите предложения на левицата е за нови сгради на детски градини да бъдат разпределени 15 млн. лева, за ремонти на физкултурни салони и на училищни дворове - 3 млн. лева.

За пореден път от БСП настояват поддържането на уличната мрежа да стане действителен приоритет и затова предлагат още 27 млн. лева за ремонт на вътрешнокварталните улици. Сред останалите идеи на левицата са допълнително 7 млн. лева за спорт и нови спортни зали в "Младост" и "Люлин".

С предложенията си ние изпълняваме предизборната си платформа, в която застъпихме позицията районните кметове да определят конкретни обекти, за които имат нужда от средства. Това е по-справедливо, отколкото администрацията да казва какви проекти да се реализират, заяви пред ДУМА Милка Христова, общински съветник от групата на БСП. Тя припомни, че кметът Йорданка Фандъкова заявява като приоритет влизането в районите, но всъщност нищо от обещанията й не се е изпълнило. На кметовете в крайна сметка ще бъдат дадени само 10 млн. лева, които идват от повишените данъци, коментира Христова. 

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 438

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 344

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 994

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ