15 Ноември 2019петък23:09 ч.

Брашното и триците

/ брой: 215

автор:Евгени Гаврилов

visibility 294

Участъкът от магистрала "Тракия" между Стара Загора и Чирпан ще се окаже трън в петата на управляващите. Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова официално призна, че правителството е безсилно пред един 40-километров пътен участък. 3,250 млн. лв. е дала държавата от началото за временни ремонти по това трасе, като те са нетрайни и не могат да подобрят качеството на настилката. Това става ясно от неин отговор на питане на депутата от БСП Георги Найденов. Оказва се, че повече от година държавата не е успяла да намери средства, за да финансира цялостен основен ремонт на магистралата заради бабуните по нея, които са "реална заплаха за живота на пътуващите". И тук възниква големият въпрос - защо сравнително нов магистрален участък е в такова катастрофално състояние?

Отговорът е елементарен. Това е резултат от сбърканата политика на правителството в този емблематичен за него сектор. Опитите Му да докаже, че може да строи евтино пътища у нас, всъщност излизат солено на българските граждани. Оставяме настрана вихрещата се корупция. В търговете фирмите строители се надцакват с безумно ниски оферти, а след това резултатът е некачествени пътища, които много скоро след откриването им отново трябва да се ремонтират. Така властта на практика доказва, че на брашното е евтина, а на триците - скъпа. Проблемът не е в изпълнителите на проектите, защото те са поставени пред дилемата да предлагат изключително ниски цени или да останат без поръчки. Още през далечната 2011 г. социалистите алармираха, че тези лотове от аутобана се строят с некачествени материали, че в основата на пътя реално се полага пепел, което ще бъде пагубно при експлоатацията на трасето. Тогава бяха изкарани едва ли не национални предатели. "Предатели", чиято правота животът доказва днес.

БНБ не допуска отрицателни лихви по депозити на гражданите

автор:Дума

visibility 276

/ брой: 220

Бизнесът очаква 10 на сто по-малко инвестиции

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 220

Предлагат по-висок акциз за цигарите

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 220

На свободния пазар токът за бита с 30% по-скъп

автор:Дума

visibility 161

/ брой: 220

Прага иска промени на договора за НАТО

автор:Дума

visibility 427

/ брой: 220

Ердоган към Тръмп: Готови сме за нова страница със САЩ

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 220

Примирие между Израел и палестинци

автор:Дума

visibility 163

/ брой: 220

Русия призна Анес за временен президент на Боливия

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 220

Пицомани

автор:Евгени Гаврилов

visibility 312

/ брой: 220

Ако...

автор:Лозан Такев

visibility 265

/ брой: 220

Каракачанов иска, ГЕРБ и ВМРО не дават

visibility 470

/ брой: 220

Двама чужденци създават... най-българската картина

автор:Петра Ташева

visibility 236

/ брой: 220

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ