23 Септември 2021четвъртък12:31 ч.

Бой по родителите!

/ брой: 154

автор:Ева Костова

visibility 1566

Те може и да не получават редовно детските, но сега трябва и да връщат пари. НОИ ще им ги събира барабар с лихвата за години. А тя е повече от солена - сто процента над главницата. "Нарушението" им е с давност 4 лета и се крие из неясния "превод" на заменени формулировки в социалния кодекс. В групата на прегрешилите родители попадат без изключение всички региони из България.
От НОИ им казвали: "Ще плащате, държавата ви е гледала децата!". А всъщност става дума за приети, а не за настанени деца в детски заведения,  които родителите са записали там, за да тръгнат на работа като му дойде времето, като междувременно  са взимали майчински. Сега инициативна група за  протеста на засегнатите пита с право къде са гледали цели 4 години баш специалистите, та чак сега са се сетили за тази каша. И с още по-голямо право обвиняват държавата в несправедливост и антихуманност.
Юристи заподозряха, че с тези "кървави" пари управляващите искат да кърпят бюджета. Те виждат два изхода от ситуацията - или да се бръкнат хората и да дадат накуп сумите, или да търсят съд.  И в двата случая обаче нещата опират до пари. Откъде да ги вземат? За това ще попитат родителите и на протеста. Дано дотогава има отговор. Иначе си имаме чудничка стратегия за преборване с демографската криза.

Над 82 млрд. лв. прахосала администрацията за 23 г.

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 182

Цигарите и алкохолът - с нови бандероли от януари

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 182

Правителството изтегли още 300 млн. лв. заем

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 182

Ще мислят как да подпомогнат авиопревозвачите

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 182

Словакия осъди прокурор, разследващ корупцията

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 182

Европейците не желаят Студена война срещу Китай и Русия

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 182

Радев призова за реформа на ООН

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 182

Виена затяга мерките срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 182

Момчето си отива

автор:Деси Велева

visibility 354

/ брой: 182

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ