30 Септември 2024понеделник18:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка БТА

Любо Ганев остава шеф на волейбола

/ брой: 185

автор:Дума

visibility 235

Любомир Ганев бе преизбран за президент на Българската федерация по волейбол на извънредното Общо събрание. За 58-годишния Ганев това ще бъде втори мандат начело на федерацията. Той бе избран за пръв път през 2020 г., когато наследи на поста инж. Данчо Лазаров. Преди това Ганев бе вицепрезидент на федерацията близо десетилетие,
За първи вицепрезидент на БФВолейбол бе избран Петър Кънев, водач на листата на "БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА" във 2 МИР-Бургас. Втори вицепрезидент ще бъде Илия Дянков.
В Управителния съвет място намериха 17 от 30 кандидати. Това са Александър Попов, Александър Иванов, Борислав Кьосев, Велислав Йонев, Деян Нинов, Димо Тонев, Живко Желев, Ивайло Константинов, Илия Динков, Красимир Илиев, Любомир Ганев, Милко Багдасаров, Николай Иванов, Огнян Томов, Петър Кънев, Сашо Йовков и Станислав Николов. Новите лица са Нинов, Тонев и Багдасаров.
Любомир Ганев заяви, че ще продължава да дава всичко от себе си за любимия спорт.
"За първи път присъстваха 115 клуба на Общо събрание. И отчетът, и новата програма са приети с пълно единодушие. Трябва да подобрим това, което сме правили досега. Да развиваме спорта в детско-юношеското направление. Да акцентираме върху плажния и снежния волейбол. Живко Желев остава председател на Националната волейболна лига. Александър Виналиев ще е председател на Съдийската комисия. Той е предложен и за член на Съдийската комисия към Европейската конфедерация (CEV). Давид Давидов стана председател на Комисията за детско-юношески волейбол.
Видяхме се преди събранието с Иван Сеферинов. Казах му, че има място в българския волейбол. Нито аз, нито някой от УС получава заплата. Ще спазя Устава на федерацията. Повече от два мандата не може да има един президент.
Миналата седмица FIVB направи инспекция на залата в Бургас. Там догодина през юни ще има турнир от Лигата на нациите за мъже. Решение за треньор на женския национален отбор ще вземе УС. Договорът на Лоренцо Мичели изтече", заяви Ганев.

Ниски добиви на слънчоглед, олиото може да поскъпне

автор:Дума

visibility 790

/ брой: 185

Вносът на украински мед у нас е скочил с 61%

автор:Дума

visibility 728

/ брой: 185

Зъболекарите искат въвеждане на данък за вредните храни

автор:Дума

visibility 726

/ брой: 185

Работодатели уволняват чрез съдебни изпълнители

автор:Дума

visibility 823

/ брой: 185

Евакуират поетапно българите от Ливан

автор:Дума

visibility 770

/ брой: 185

В САЩ не сложиха знамето на РСМ

автор:Дума

visibility 834

/ брой: 185

75-годишно приятелство между България и КНР

visibility 711

/ брой: 185

Писна ни от глупости

автор:Мая Йовановска

visibility 1123

/ брой: 185

Държава на изпитите

автор:Барбара Пейчинова

visibility 932

/ брой: 185

Площадна геополитика

автор:Юри Михалков

visibility 1050

/ брой: 185

БСП иска предоговаряне на условията по Зелената сделка

автор:Дума

visibility 758

/ брой: 185

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ