Кулинар
Баница „Крем карамел“
/ брой: 7
Необходими продукти:
За крема:
1 л. прясно мляко
5 яйца
100 грама сварена юфка
50 грама масло
250 гр. захар
3 ванилии
За карамела:
200 гр. захар
3 супени лъжици вода
За блата:
4 яйца
1 чаена чаша захар
1/2 чаша масло
3 супени лъжици какао
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаша брашно
Начин на приготвяне:
Пригответе карамела, като загреете захарта в тенджера. Добавете 3 с.л. вода и разбъркайте. Бързо прехвърлете готовия карамел в тава. Сварете юфката и й добавете малко масло. За да приготвите крема, разбийте с миксер яйцата и захарта. Добавете млякото, ванилията и разбъркайте добре. Върху охладения карамел поставете юфката. Отгоре полейте със сместа от млякото. Печете в предварително загрята фурна около 30 минути.
През това време пригответе блата, като смесите яйцата със захарта, маслото, брашното, каквото и бакпулвера. Бъркайте до получаване на хомогенна смес.
Извадете тавата от фурната и върху крема изсипете блата. Печете още 20 минути. След като баницата изстине, я обърнете върху поднос и украсете.