03 Септември 2025сряда21:01 ч.

Кулинар

Баница „Крем карамел“

/ брой: 7

автор:Дума

visibility 731

Необходими продукти:

За крема:

1 л. прясно мляко

5 яйца

100 грама сварена юфка

50 грама масло

250 гр. захар

3 ванилии

За карамела:

200 гр. захар

3 супени лъжици вода

За блата:

4 яйца

1 чаена чаша захар

1/2 чаша масло

3 супени лъжици какао

1 чаена лъжичка бакпулвер

1 чаша брашно

Начин на приготвяне:

Пригответе карамела, като загреете захарта в тенджера. Добавете 3 с.л. вода и разбъркайте. Бързо прехвърлете готовия карамел в тава. Сварете юфката и й добавете малко масло. За да приготвите крема, разбийте с миксер яйцата и захарта. Добавете млякото, ванилията и разбъркайте добре. Върху охладения карамел поставете юфката. Отгоре полейте със сместа от млякото. Печете в предварително загрята фурна около 30 минути.

През това време пригответе блата, като смесите яйцата със захарта, маслото, брашното, каквото и бакпулвера. Бъркайте до получаване на хомогенна смес.

Извадете тавата от фурната и върху крема изсипете блата. Печете още 20 минути. След като баницата изстине, я обърнете върху поднос и украсете.

Виетнам отбеляза 80 години независимост

автор:Таня Глухчева

visibility 580

/ брой: 164

Русия и Китай държат на суверенното равенство

автор:Дума

visibility 611

/ брой: 164

Германски министър нахока Лайен

автор:Дума

visibility 712

/ брой: 164

Накратко

автор:Дума

visibility 559

/ брой: 164

Бесовете и външната политика

автор:Александър Симов

visibility 599

/ брой: 164

„Фронтова държава“ ли?

visibility 583

/ брой: 164

Пропуква ли се "стъкленият таван"?

автор:Аида Ованес

visibility 600

/ брой: 164

Присъдата "отказ от производство"

visibility 648

/ брой: 164

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ