02 Май 2024четвъртък07:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Балкански фест на ракията събира eксперти в София

Майсторски класове, дегустации и специализирани уроци са част от програмата на форума

/ брой: 243

автор:Дума

visibility 54

Първият Балкански фестивал на ракията ще събере експерти в София от 24 до 26 октомври. Форумът ще се състои в Мраморното фоайе на НДК. Официалният старт на форума ще бъде даден в четвъртък, в 12 ч. В рамките на форума посетителите ще имат възможност да дегустират над 150 вида дестилати. Сред тях са представители от родните производители, както и традиционни, високоалкохолни питиета от Турция, Гърция, Македония и Сърбия.
Трима специалисти ще проведат курсове за историята, технологията и производството на дестилати от региона. Сертифицираният сомелиер от южната ни съседка - г-жа Бурчак Десомбре, ще направи презентация за спецификите на турските напитки. Гергана Царева от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма ще представи методите за защита на наименованията с географско указание за произход. А инж. Николай Бакалов - консултант по ферментационни производства и предприятия, ще даде информация за историята, традициите и направата на българската ракия. Целодневният курс ще се проведе през втория ден на фестивала - на 25 октомври, с начален час 10,30 в зала 8 на НДК. За производството на традиционната турска анасонова ракия и другите характерни дестилати специалистът сомелиер ще говори от 15 до 16 ч.
Почивките между майсторските класове ще преминат с дегустации на ракии. По времето на паузите участниците в специализираните уроци ще могат да опитат от отлежали и специални дестилати. Билетите за майсторските класове вече се продават в онлайн системата на www.ticketpro.bg.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 331

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 315

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 419

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 402

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 357

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ