05 Май 2024неделя19:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Българите двойно по-често похапват "на крак" от европейците

/ брой: 2

автор:Дума

visibility 976

Най-често българите похапват в офиса (32%), а около 20% - в движение "на крак". За сравнение, в Западна Европа 68% от междинните закуски се консумират у дома, а само 10% "на крак". Това показват данните от изследване, проведено от агенцията за маркетингови проучвания Pragmatica сред 410 мъже и жени между 18-60 г. в България, Великобритания, Франция, Германия, Италия и Испания. Близо 2/3 (72,3%) от участващите в изследването отговарят, че над 1-2 пъти седмично посягат към храна или напитки извън основните хранения. Освен основните хранения, анкетираните  консумират храна между закуска и обяд, между обяд и вечеря, а над 10% похапват и след вечеря. Най-честата посочена причина за допълнително хранене е нуждата от повече енергия за тялото.
Второто основание за похапване между храненията, посочено от анкетираните, е задоволяването на нуждата от наслада и удоволствие. Тя е поставена на второ място в България и 40% от българите признават, че похапват, за да си доставят "награда за душата". 11% от българите и 15% от западноевропейците на 18-24 г. най-често отговарят, че похапването избистря ума им и им помага повече във всекидневната работа.
Най-консумираният продукт (60,5%) от българите и от западноевропейците са плодовете, следвани от шоколада. Докато българите похапват поравно сладки и солени продукти, 2/3 от западноевропейците предпочитат сладките.
Похапването традиционно се възприема най-добре с напитка. За 9 от 10 интервюирани българи и 61% западноевропейци тя е задължителен елемент по време на хранене. Най-често консумираната напитка в Европа е кафето (52%), следвана от сок (30,4%), чай (25,5%) и газирани напитки (21,6%).
Според съвременните теории, петкратното хранене се препоръчва от специалистите  по хранене и диететика. Въпреки това все още 1/4 от анкетираните българи се придържат към стандартното трикратно хранене.    
 

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 1600

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 1576

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 1427

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 1696

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1836

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1520

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 1534

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1770

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 1544

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1690

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ