26 Юни 2024сряда19:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БАБХ проверява за фалшив оцет

/ брой: 220

автор:Дума

visibility 57

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започна проверка в обектите за производство и предлагане на оцет и заместителите му за установяване на съответствието им с изискванията на действащото законодателство. Агенцията традиционно извършва засилени проверки на тези продукти заради масовото им търсене през есента, свързано с приготвянето на зимнина. Инспекциите ще обхванат обектите, които произвеждат и бутилират оцет или заместители на оцет, складове за търговия на едро с храни, магазините за хранителни стоки и супермаркетите към търговските вериги на територията на цялата страна, съобщиха от агенцията.
 Във фабриките ще се следи за произхода и качеството на използваните суровини, технологичната документация и доказателствата за спазването й. Продуктите с наименование "Винен оцет" трябва да са получени изключително чрез оцетно-кисела ферментация на виното, което трябва да е видно от технологичната документация за продукта. А продуктите "Ябълков оцет" и "Плодов оцет" трябва да са получени чрез бактериална ферментация на съответната плодова смес. Киселинното съдържание на винения оцет е минимум 6% (съдържание на оцетна киселина - 60 гр./л.). На плодовите оцети - минимум 4,5%.
 При инспекциите в търговската мрежа ще се изискват документите за произход на продуктите, правилно обявяване на киселинността, и ще се обърне особено внимание за наличието на заблуждаващи наименования, текстове, описания, картинни изображения и други, подвеждащи потребителите по отношение на състава и естеството на продукта. По време на проверките ще бъдат взети проби по официален контрол от търговската мрежа.
 

 

Джулиан Асанж излиза на свобода

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 119

Еманюел Макрон плаши с гражданска война

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 119

Мицкоски иска промяна на преговорната рамка

автор:Дума

visibility 414

/ брой: 119

Накратко

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 119

Колко да е ново?

автор:Ина Михайлова

visibility 1124

/ брой: 119

Учи здраво, за да печелиш добре

автор:Аида Паникян

visibility 414

/ брой: 119

Мъченикът на свободата

автор:Александър Симов

visibility 379

/ брой: 119

Колкото повече, толкова повече...

автор:Юлия Кулинска

visibility 445

/ брой: 119

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ