28 Септември 2020понеделник19:15 ч.

Заслужил герой

Аз ти го избрах

/ брой: 142

автор:Ина Михайлова

visibility 3169

Представете си с какви чувства Бойко Борисов и Делян Пеевски наблюдават поредната каубойска акция на бъдещия главен прокурор Иван Гешев. Докато тече протест срещу него, той арестува. Подготвя терена за местните избори и се разправя с жертвите на Борисовия произвол. Операцията е срещу свидетел по делото "Суджукгейт", обслужвал червени велможи, рецитират медиите на властта. В същото време Спецпрокуратурата дава на съд хакера Крис и шефовете му за престъпление против Републиката. А те, наречени терористи, дори не са в ареста. И никой от НАП не се разследва. Крадците милионери са срещу Гешев, изригва от нафталина бившият главен прокурор Никола Филчев. Безпрецедентно 137 прокурори и служители от Специализираната и Апелативната специализирана прокуратура застават зад единствения номиниран за главен прокурор.

А Бойко Борисов мълчи. Неговият говорител Данаил Кирилов вече заяви, че Гешев има масова подкрепа и той няма да издига кандидат. Поредният послушник? "Ти си го избра" отпреди шест години се повтаря на нов глас? Грешка!

Борисов избра Цацаров за главен прокурор. Цацаров посочи Гешев. Кой ще избере новия главен прокурор? Борисов? Не. Пеевски? Хайде стига. Просто Висшият съдебен съвет. Остава някога, напред във времето, ако сме живи и ни вълнува, да чуем запис: "Аз ти го избрах!"

Може да го наричат "Борисов в тога" заради външните прилики, но начело на Гешефтурата няма да застане добре платен деловодител. Той, както стана ясно, заедно с МВР и ДАНС ще върши това, което му разпоредят Началниците. Гешев ще играе по същите правила, по които играеше и Цацаров. За разлика от него ще го прави арогантно, с бухалката в ръка и с пистолета на кръста. Фриволното му боравене с фактите, надменното отношение към правилата, себепоставянето над закона илюстрират какво ни чака. Ако Цацаров бе заплаха за някои, новото бъдеще застрашава всекиго. Без да е станал главен прокурор, Гешев арестува и раздава присъди. А като стане?

А Бойко Борисов мълчи. Той няма нищо общо с Гешев. Висшият съдебен съвет свърши работата наполовина. Засега. Борисов и Пеевски могат да продължат хармоничното си съжителство. Преди шест години Борисов каза, че отношенията му с Пеевски и Цацаров са били на живот и смърт. Имаше сценарий за ликвидирането на премиера в следствения арест. Ако помните. Междувременно що вода изтече. И Пеевски изтече от делото за КТБ например. Ако помните. Гешев свърши добра работа. И Цацаров обгрижваше добре Пеевски. Посредством Гешев. Ако помните.

Сега нещата си идват на място. Аз ти го избрах, ние продължаваме напред. И ще водим война с всеки и всички за нашата истина. Мислете му!

Газът с още 10% по-скъп от октомври

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 183

Бизнесът не ползва мерките на правителството

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 183

Туристическите забележителности влизат в регистър

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 183

Паркиралите в нарушение в София ще получават зелен стикер

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 183

Над 1 млн. вече са жертвите на Covid-19 в глобален мащаб

автор:Дума

visibility 112

Азербайджан въведе военно положение

автор:Дума

visibility 144

Хармонична София - мечта или реалност

автор:Деси Велева

visibility 243

/ брой: 183

Лекари и медии срещу пандемията

автор:Ева Костова

visibility 364

/ брой: 183

От БСП зависи как страната ще излезе от тежката криза

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 183

Датата

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 183

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ