09 Юли 2020четвъртък01:25 ч.

А той - в бяло

/ брой: 99

автор:Аида Паникян

visibility 126

След месеци битки дали детската болница да е на мястото на Правителствената, или да се дострои онази с първа копка от 1978 г., премиерът отсече: Събаряме скелето, строим нова. Гражданското общество си отдъхна: "Чува се гласът ни!". Други си казват: "По-добре късно, отколкото по-късно". А премиерът утре гордо ще изкрещи в журналистическите микрофони: "Искахте нова болница, построих ви я!". Така пак лошото ченге ще е здравният министър. Нали преди две години стана същото: "разпореди" се Той на Ананиев и Горанов да измислят начин да се платят заплатите в болниците във Враца и Ловеч, въпреки наложените им от кредиторите запори. Какво стана, е отделен въпрос. И миналата есен бе същото: "Вчера съм се карал на Ананиев къде са 50 млн., които дадохме", та Ананиев трябваше 3 седмици по-късно да се обяснява защо 50-те милиона станали 6 милиона. Сценарият винаги е един и същ: министрите следват стриктно разпорежданията на шефа, а шефът застава пред протестиращите и хоп! - дава им исканото, като унижава министъра, а Той като в анекдота за Крикор и Гарабед, се появява целият в бяло! 

Сега остава да видим колко ще струва новата болница, а преди това - кога ще започне строежът й и дали няма да има нужда от дарителска кампания. После ще се мисли за ремонт на официално откритата преди 10 дни детска болница. А през това време ще има ли достатъчно... време да бъдат обучени лекари по детски болести, защото повечето от сегашните са в предпенсионна възраст, а и достатъчно педиатрични сестри, които да останат в България?

И да не стане като с инфекционистите, за чиято липса властта научи едва преди месец - месец и половина? Това вече е сериозно и изисква години работа, както и държавническо мислене. Дали го има у настоящите управници? Защото новата сграда, новото оборудване, отпускането на повече места за специализация сякаш не са достатъчни, за да кажем, че здравната ни система е готова за следващи неочаквани шамари от живота.

Радев: Да падне охраната на Пеевски и Доган

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 129

Пандемията е засегнала финансово 63% от ИТ фирмите

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 129

Центърът на София близо два месеца без топла вода

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 129

Две трети от българите свиват харчовете

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 129

Бизнесът склонен за смесено работно време

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 129

САЩ официално напуснаха СЗО

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 129

Арестуваха руски журналист за шпионаж

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 129

Близо 60 души загинаха при наводнение в Япония

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 129

Бандера - с Хитлер срещу Червената армия

автор:Христо Георгиев

visibility 201

/ брой: 129

Ключовите сгради на София

visibility 97

/ брой: 129

Чавдар Христов: На хората им писна!

автор:Ева Костова

visibility 148

/ брой: 129

Датата

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 129

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ