24 Април 2019сряда08:09 ч.

Топ 100

 МГУ и СПбГУ са сред стоте ВУЗ-а с най-добра репутация

Руските университети получиха „отличен“

Санкт Петербургският университет за първи път попадна в рейтинга на World Reputation Rankings, а Московският държавен университет се изкачи до 25-то място.

/ брой: 68

visibility 7349

Алексей васильев
РИА Новости


Московският държавен университет (МГУ) „ М. В. Ломоносов” зае 25-то място в световната рейтингова система на висшите училища (World Reputation Rankings), това е най-високата позиция, която флагманът на руското образование някога е заемал по тази скала.
Списъкът, който включва 100-те ВУЗ-а в света с най-добра репутация, е съставен от приложението на британското списание Times — Times Higher Education, съвместно с компанията Elsevier, специализирана в издаването на научни списания. За определянето на рейтинга са били интервюирани повече от 10 хиляди учени в 140 държави по света. В класацията попада и друг руски ВУЗ — Санкт-Петербургският държавен университет (СПбГУ), който влиза в осмата десятка на Топ 100.( Миналата година МДУ попадна едва в шестата десятка на класацията).
„Добрата световна репутация е много важна, доколкото способства на университетите и като цяло на Русия да задържи и да привлече талантливите. Но Русия трябва да прояви и бдителност, защото между тези прекрасни оценки и строгата обективна методология за определяне на рейтинга на най-добрите световни университети зее пропаст. Русия трябва много да работи за опазването на своя бранд, така че да бъде конкуретоспособна на световната сцена“, — коментира редакторът на класацията Фил Бати.
Първо място по скалата, както и през 2014 година, зае Харвардският университет. Като цяло, американските учебни завадения отчасти отстъпиха лидерските си позиции: Масчузетския технологичен институт и Станфордския университет отстъпиха второто и третото място на британски ВУЗ-ове — съответно Кембриджския университет и Оксфорд.
 

Липсва важен препарат за хиляди пациентите с рак

автор:Дума

visibility 0

4 месеца бавят тунела край Ловеч

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 79

Борисов обеща 20% скок на БВП с построяването на "Хемус"

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 79

БСП: Законът за розата не решава проблемите в сектора

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 79

Панелките почти изчезнаха от пазара на имоти

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 79

Не е ясно реален ли е ръстът в приходите от туризъм

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 79

"Еврохолд" увеличава капитала заради сделката с ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 79

Джордж Фридман: НАТО е анахронизъм

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 79

Ким пристига във Владивосток

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 79

Новата софийска крепост на фюрера

автор:Мирослав Попов

visibility 210

/ брой: 79

Каварна, любов моя!

автор:Аида Паникян

visibility 134

/ брой: 79

Хомеопатията е илюзия, която вреди

автор:Велиана Христова

visibility 104

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ