17 Април 2021събота14:18 ч.

Пернишкият университет оклеветил България в Брюксел

Според съда вузът не изпълнява и нарушава закона, но е пратил писмо с груби клевети и нападки срещу агенцията за акредитация

/ брой: 252

автор:Велиана Христова

visibility 2405

Европейският политехнически университет (ЕПУ) в Перник, на който агенцията за оценяване (НАОА) отказа акредитация по всичките 6 професионални направления заради неизпълнение на законовите изисквания, е изпратил писмо в Европейската асоциация по качеството на висшето образование, в което с уличен език напада грубо и клевети НАОА и председателя й проф. Боян Биолчев. Това разказаха вчера от НАОА, МОН, Съвета на ректорите и синдиката "Висше образование и наука" - КНСБ.
Такова нещо се случва за пръв път в академичните среди у нас, възмутени са експерти, преподаватели, ректори и синдикалисти. Според тях, случката излага България. ЕПУ е завел 6 дела срещу НАОА и проф. Биолчев, но две срещу МОН вече е загубил. Според съда МОН правилно не дава холограмни стикери върху тапиите на ЕПУ и дългосрочни визи на негови чужди студенти. Пернишкият университет е приел нови студенти тази есен, като е нарушил решението на МС, че не му се разрешава прием.
 

Чужденците се отказват масово от почивка у нас

автор:Дума

visibility 599

/ брой: 74

Само една от четири ябълки на пазара е българска

автор:Дума

visibility 287

/ брой: 74

Тройно по-голям износ на вино

автор:Дума

visibility 330

/ брой: 74

БАБХ е спряла вноса на 1203 тона плодове, ядки и мед

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 74

Ваксинационните паспорти

автор:Аида Паникян

visibility 464

/ брой: 74

Датата

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ