30 Май 2020събота22:18 ч.

От редактора

Ребус за прокурори

/ брой: 247

автор:Борис Данков

visibility 6959

В часови седмичник излезе "сензационна" публикация, която настойчиво внушава, че едва ли не "проклятието на Яворов" е сполетяло Великия зидар - масона Валери Митков, собственик на злощастния завод "Миджур" в Горни Лом. Причината за това било... лошото стопанисване на къщата-музей "П.К.Яворов" в столицата от масоните. Въпросното проклятие дори било провидяно от проф. Михаил Неделчев, който почти потвърждава това в разговор с автора на "сензацията". 
Както е известно, през 2009 г. сградата на емблематичния музей бе закупена от Великата ложа чрез нейния тогавашен шеф Володя Лозанов с намерението на неговото място да бъде създаден... Храм на масоните. Покупката е направена срещу 600 000 евро, броени на бившия фонд "Екуест", взети като заем от кредитната къща "Хърсев & Ко". Активи, които във въпросната къща се подвизават като... "публично набрани средства". Следва поредица от финансови и юридически машинации на Вл. Лозанов, в резултат на които сградата се оказва "апетитна хапка" за пръкналото се ЕООД "Дом Яворов", поставило си за цел да... преизгради (събори!) зданието, като на негово място да бъде построен... Храмът на масоните. Но за да стане това, Великата ложа трябва да върне заема на "Хърсев & Ко". От дарения са събрани около 900 хил. лева, които обаче не достигат. Това поражда "търкания" между "майсторите", докато през същото време сградата се руши.
Ето това е "наследството" на избрания през 2013 г. за Велик зидар Валери Митков, собственик на завод "Миджур". Така че "проклятието на Яворов" би трябвало да важи не толкова за него, колкото за родната масонерия въобще. Има няколко въпроса, които обаче чакат отговор сега и на всяка цена: Първо - кой е разрешил тази срамна сделка с паметта и името на големия български поет? Второ - как и какви публични средства е управлявал (и управлява) финансистът Емил Хърсев? Трето - вярно ли е, че главният архитект на София П. Диков и кметицата Й. Фандъкова също са съпричастни с масонския проект "Дом Яворов" ЕООД? Ето един ребус, който може да бъде решен от главния прокурор, стига и той самият да не е масон. 

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 1087

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 456

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 580

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1663

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 463

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ