21 Ноември 2018сряда04:50 ч.

Търси се... МВР

/ брой: 157

автор:Ина Михайлова

visibility 2898

На хоризонта се задава нов опит за реформа на МВР. След напъните на Румяна Бъчварова още в началото на третия мандат на Борисов вътрешният министър Валентин Радев обяви, че ще променя системата, но след цялостен функционален анализ. Такъв не е ясно дали има. Има обаче две действия в посока подготовка на радикалната реформа на МВР. Едното е доклад на преподаватели от УНСС, който се оказа служебна тайна. И поради тази причина е неизвестно какво препоръчва. Второто е доклад на Световната банка, в който се казва, че България не се нуждае от повече полицаи и броят на областните дирекции на МВР трябва да се намали. Съмнително е, че голата аритметика ще победи престъпността в села и градове.
На този фон министерството с над милиард бюджет пристъпи към оперативно-издирвателска дейност. Обяви, че търси реформатор. "За реинженеринг". След като вътрешният министър набира пожарникари с призиви във фейсбук, защо стълбът на държавността да не търси някой друг да му каже как да си върши работата.
Дали идеята на ГЕРБ за полицай във всяко населено място ще излезе от мода? От банката на Кристалина Георгиева препоръчват администрацията да се пренасочи "на терен". А ГЕРБ се нуждаят от нея за следващи и по-следващи избори. Колизията, наречена реформа, ще е голяма. Търсенето на външни хора, които да кажат как да изглежда МВР отвътре, показва тотална безпомощност на политическото ръководство и липса на понятие от системата. Позор! За любимото министерство на Борисов. И на Цветанов.
Сега чакаме коя "наша" фирма ще вземе пари за това, за което плащаме заплати на "професионалистите" в МВР. Как да се даде пореден милион, без да усети народът, че го лъжат вече две десетилетия. Щом в МВР не са наясно как да си вършат работата, защо да очакваме някой отвън да ги реинженерне и резултатът да е положителен? По-добре да си потърсим ново МВР.

Над 2 г. се бави ремонтът на мотрисите "Сименс"

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 226

Птичият грип погуби над 1 милион пернати у нас

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 226

Забраняват пластмасата в ски зоната в Банско

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

Прогнозират 5% ръст на туристите през зимата

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 226

В Румъния уволниха шестима министри

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 226

65% от гърците против договора със Скопие

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 226

Груевски получи убежище от Унгария

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 226

Евросъюзът държи на договора за ракетите

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 226

Да подадем ръка на сънародниците ни зад граница

visibility 60

/ брой: 226

Искам съд за виновните!

visibility 112

/ брой: 226