21 Март 2019четвъртък12:42 ч.

От редактора

Братя по оръжие?

/ брой: 129

автор:Боян Бойчев

visibility 1197

Преди дни един човек, когото политическите течения по недоразумение поставиха на върха на вълната, отново демонстрира своята русофобия, но този път прибави чайнафобия (от Чайна, което на английски значи Китай).
Тъпо звучи изказването, че Русия и Китай са едни от потенциалните заплахи за мира и стабилността. След като именно САЩ са в основата на повечето въоръжени конфликти през последните години: Югославия, Ирак, Либия... Списъкът е дълъг. 
Провокациите също са запазена марка на САЩ. Справка - така наречените "цветни революции". Целта на тези по същество държавни преврати е да бъде наложен на хората "единствено правилният" модел на живот - американският.
Обвиняват Русия за присъединяването на Крим - една населена с етнически руснаци изконно руска територия. Обаче именно агресивната американска политика предизвика конфликта в Украйна.
Със САЩ сме били "братя по оръжие". По-голяма небивалица не бях чувал. Първо, не сме братя. Нямаме никаква кръвна връзка, за културна или духовна също няма смисъл да говорим. Нито пък сме по оръжие. Защото ние оръжие нямаме, беше ни наложено да го съкратим и унищожим. Бяхме вкарани насила в НАТО, въпреки волята на народа тогава. НАТО да ни пази, за да може впоследствие американски войници да се разположат в България, а самата тя да бъде обявена за фронтова държава на Алианса.
Всъщност това съвсем не е първото политически сервилно изказване на Цв.Цв. Русофобията се лее от всяка негова обществена или медийна поява.
А колкото до фалшивите новини, за които спомена въпросният "политик". Те се фабрикуват не там, където ги търсим, и са част от едно промиване на мозъците, започнало отдавна. Крайната цел на това промиване са нашите мозъци. Да повярваме в светлото евроатлантическо бъдеще с натовската пътеводна звезда напред. 
Но ето и днес. За някои медии резултатите от мачовете на Световното по футбол са второстепенни, водеща е антируската истерика, като всичко се следи под лупа и от мухата се прави слон. Обаче ако се поровите из интернет и потърсите и друга гледна точка, ще видите изказвания на западни туристи, които са впечатлени от видяното в Русия, и как то никак не отговаря на предварителните нагласи и медийната пропаганда у тях.
Медийна пропаганда, според която Русия и Китай са заплаха за мира и стабилността.
Само че не са. Те са заплаха единствено за еднополюсния модел на света, наложен от САЩ. Наложен със силата на парите и оръжието.
Братя по оръжие ли? 

 

Пак отлагат срока за концесията на летището

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 55

5000 таксита на протест срещу чужда компания

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 55

Появи се и трети кандидат за бизнеса на ЧЕЗ в България

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 55

"Росатом" готова да строи АЕЦ "Белене" само с печалба

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 55

Гигантска експлозия в химически завод в Китай

автор:Дума

visibility 0

US-бомбардировач прелетя край Русия

автор:Дума

visibility 40

Нова Зеландия забрани полуавтоматичните оръжия

автор:Дума

visibility 96

Лидерите на ЕС решават днес дали да отложат Брекзит

автор:Дума

visibility 98

Страховитата система на забавачките

автор:Деси Велева

visibility 182

/ брой: 55

Не е за вярване - днес цензурират и цар Борис III

автор:Христо Георгиев

visibility 474

/ брой: 55

Събудете се, политици!

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 55