16 Януари 2019сряда17:41 ч.

Симеонов намекна за оставка заради спора с Ангелкова

автор:Дума

visibility 354

Вицепремиерът Валери Симеонов е готов за оставка заради конфликта с министъра на туризма Николина Ангелкова. Това стана ясно от думите му след днешното заседание на Комисията по икономика и туризъм в НС. На него бе разгледан законопроектът на Симеонов, свързан с шума в туристическите курорти. Текстът бе приет от комисията, но въпреки това министерството на туризма подготвя нормативни документи, с които да "пробие" закона и в крайна сметка санкциите за шума да отпаднат за националните курорти.
Симеонов коментира пред журналисти, че Ангелкова го саботира и намекна, че до октовмри, когато ще се обсъждат нейните идеи в защита на курортите, може и да не е на този пост.
Искрите между двамата министри не са отскоро. Още миналото лято, когато Валери Симеонов направи първите си зрелищни проверки по морските курорти, Ангелкова го разкритикува. Преди седмица пък вицепремиерът от НФСБ обвини министъра на туризма, че подготвя за продан 20 дка от плаж в "Слънчев бряг". Тя пък нарече действията на Симеонов "панаири".
След заседанието на икономическа комисия днес вицепремиерът обясни пред журналисти, че ако "саботажът продължава" той не виждал смисъл да прави каквото и да било.


 

Тереза Мей под обстрел от чужди и свои

автор:Дума

visibility 31

Памук поникна на Луната

автор:Дума

visibility 182

Крах за Мей, неизвестност за Лондон

автор:Дума

visibility 192

КАК КОПРИВЩИЦА СТАНА ГРАД-МУЗЕЙ

автор:Петра Ташева

visibility 218

/ брой: 10

Има ли шанс да излезем от батака в земеделието

автор:Въто Христов

visibility 305

/ брой: 10

Софийската централна баня заСПА в музея

автор:Деси Велева

visibility 157

/ брой: 10