19 Април 2019петък10:24 ч.

Латентен фашизъм?

/ брой: 92

автор:Ина Михайлова

visibility 2876

Още имаме съмнения, че новината може да е фейк. Да, ама до момента маститите Му адвокати не са скокнали от телевизора, за да квичат. Правителствената пресслужба не е отрекла. Цветан Цветанов не се е изплюл по Румен Радев. А Антон Тодоров мълчи. Значи, така е.
Исковата молба на лицето Бойко Методиев Борисов срещу Корнелия Нинова не се отрича. Не се отричат и цитираните думи от нея.
"Който обижда министър-председателя, обижда една нация, един народ и една държава" (Бойко Борисов, Банкя).
"Ein Volk, ein Reich, ein Fuhrer" (Adolf Hitler, Braunau am Inn).
За какво става въпрос тук?
За латентен фашизъм може би. Или за сериозна дисфункция. А може би и за двете?
Мили мои, нищо не е забравено. Просто имаме невероятната способност да пропускаме важните неща покрай ушите си и да се забавляваме, пиейки поредните трети ракии, цакайки с дама пика и хилейки се на простотиите Му.
Още през 2008 г., като кмет на София, в интервю за сп. "Макс" Бойко Борисов очерта кои политици за него са номер едно - Хитлер, Сталин и Мао. Почти никой не му обърна внимание. А Той имаше претенцията не само да е сериозен политик, но и по всичко личеше, че ще е бъдещият министър-председател.
И стана. Три пъти при това. А "бляскавия" си път и кариера трогателно описва в исковата молба срещу лидера на опозицията. Га че прокуратурата и съдът ги интересува. Или да?
Дано последните се поинтересуват от един факт, който пак сме на път да пропуснем. Той дава отговор на въпроса кой свали Бойко Борисов от власт през 2013 г. Собственоръчно Той обяснява, че е подал оставка като министър-председател на 21 февруари 2013 г., защото "не желаех да участвам в управление, в което провокатори полицаи биеха хора". Хм! Той не просто е участвал, а го е оглавявал по това време. И е можел да противодейства. Или не е можел да управлява още тогава Цветан Цветанов, който беше министър на вътрешните работи? А може би премиерът Борисов с това изреченийце признава, че се е самосвалил от власт?
В неговия мисловен хаос е така.
Съзнава ли обаче лидерът на опозицията Корнелия Нинова, че:
Когато обижда Бойко Борисов, обижда Западните Балкани. Моля ви, все пак!
Искът срещу нея е за 26 000 лв. Повече струва дори тоалетната чиния в шестия апартамент на Цветанов. Я по-сериозно!
Какво следва в неговата диктатура сега?
Съдът и прокуратурата са ясни.
Ваши Превъзходителства, спите ли?
"Козяк", още ли ви трябва този човек?
Нацията, народът, държавата... Не сме обидени, че Бойко Борисов се чувства мъчително. Унижаваме се, като го търпим. Него и Неговото обкръжение. Унижаваме се, като позволяваме един банкянски фюрер да избива на лицето ни като цирей. Сигурно сме генетично увредени, дефектни като общество. Не сме. И какво? Ще чакаме?
Пак го прочетете. "Който обижда министър-председателя, обижда една нация, един народ и една държава..." Къде ще ни разстрелват?


 

Токът поскъпва най-малко с 3,5% от юли

автор:Дума

visibility 119

/ брой: 76

Росен Желязков: На всички е ясно, че корупция в ДАИ има

автор:Дума

visibility 83

/ брой: 76

Над 600 млн. евро срив на чуждите инвестиции

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 76

Въвеждането на тол системата се отлага

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 76

Светна като крушка

автор:Павлета Давидова

visibility 280

/ брой: 76

България - държава или племе?

visibility 184

/ брой: 76

Докога, г-н премиер?

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 76

За хернията на управляващите

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ