15 Ноември 2018четвъртък15:40 ч.

Самоков иска оставки в баскетбола

/ брой: 41

автор:Владимир Николов

visibility 131

От баскетболния клуб Рилски спортист поискаха оставката на президента на федерацията Георги Глушков. Поводът е едноличното му решение финалът за Купата на България да се играе във Велико Търново на националния празник 3 март.
"Централата се управлява катастрофално, а това решение не е в полза на баскетбола. Как децата ще пропътуват 600 км за един ден, за да гледат мача?”, заяви президентът на самоковския клуб инж. Петър Георгиев. Според него това ще откаже и повечето от привържениците на отбора. За него са несериозни мотивите, че срещата трябва да се играе на неутрален терен с цел да се популяризира баскетболът там, където няма привърженици. По същото време във Велико Търново се събират футболни фенове на Левски, които ще дойдат в залата. В БФ Баскетбол са подвластни на чуждо вмешателство, затова сваляме доверието от това ръководство на федерацията", обяви инж. Георгиев. Той предложил финалът да се играе в зала “Универсиада” (залата на Левски ЛУКойл), но и това му било отказано. Отхвърлени били и вариантите мачът да се играе в по-близките Благоевград и Пловдив, поясни секретарят на клуба Борислав Чилинигиров.
"Въпреки несправедливото решение и малката подкрепа на зрители от Самоков за финала, играчите са мотивирани да се преборят за купата в чест на 25-годишнината от основаването на клуба", закани се старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров-Удо. "Досега отборът е играл 2 пъти финал за купата - веднъж срещу Левски и веднъж срещу ЛУКойл, когото победи през 2016 г.", припомни треньорът. Този път баскетболистите му ще се изправят срещу обединения Левски ЛУКойл.
 

Данъкът за "Порше" става 420 лв., за "пернишки" голф скача с 13 лв.

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 222

Откриваме нов ГКПП с Румъния

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 222

Закриват БДЖ холдинг

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 222

Съдът отмени правила на КЕВР

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 222

Среща на върха по Брекзит на 25 ноември

автор:Дума

visibility 44

Груевски избягал с български паспорт?

автор:Дума

visibility 53

Брюксел и Лондон се споразумяха по Брекзит

автор:Дума

visibility 187

Италия се опъна на ЕС за бюджета

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 222

Девети септември е могъл да се случи още през 1938 г.

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 222

Нагоре по стълбата, която води надолу

visibility 244

/ брой: 222

10 години лозанки ветеранки

автор:Лозан Такев

visibility 122

/ брой: 222