22 Март 2019петък11:37 ч.

Самоков иска оставки в баскетбола

/ брой: 41

автор:Владимир Николов

visibility 205

От баскетболния клуб Рилски спортист поискаха оставката на президента на федерацията Георги Глушков. Поводът е едноличното му решение финалът за Купата на България да се играе във Велико Търново на националния празник 3 март.
"Централата се управлява катастрофално, а това решение не е в полза на баскетбола. Как децата ще пропътуват 600 км за един ден, за да гледат мача?”, заяви президентът на самоковския клуб инж. Петър Георгиев. Според него това ще откаже и повечето от привържениците на отбора. За него са несериозни мотивите, че срещата трябва да се играе на неутрален терен с цел да се популяризира баскетболът там, където няма привърженици. По същото време във Велико Търново се събират футболни фенове на Левски, които ще дойдат в залата. В БФ Баскетбол са подвластни на чуждо вмешателство, затова сваляме доверието от това ръководство на федерацията", обяви инж. Георгиев. Той предложил финалът да се играе в зала “Универсиада” (залата на Левски ЛУКойл), но и това му било отказано. Отхвърлени били и вариантите мачът да се играе в по-близките Благоевград и Пловдив, поясни секретарят на клуба Борислав Чилинигиров.
"Въпреки несправедливото решение и малката подкрепа на зрители от Самоков за финала, играчите са мотивирани да се преборят за купата в чест на 25-годишнината от основаването на клуба", закани се старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров-Удо. "Досега отборът е играл 2 пъти финал за купата - веднъж срещу Левски и веднъж срещу ЛУКойл, когото победи през 2016 г.", припомни треньорът. Този път баскетболистите му ще се изправят срещу обединения Левски ЛУКойл.
 

"Топлофикация София" пак трупа дългове

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 56

"Булгаргаз" ще купува газ извън Русия

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 56

Съдбата на пакета "Макрон" остава неясна

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 56

Няма да има дълго отлагане на Брекзит

автор:Дума

visibility 62

ЕС готов да отложи Брекзит до 22 май

автор:Дума

visibility 173

"Брекзит" се заплете още повече

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 56

ЕНП замрази членството на ФИДЕС

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 56

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 570

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 207

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 238

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 140

/ брой: 56