17 Януари 2019четвъртък10:15 ч.

Валери Симеонов със скандална декларация:

НФСБ иска да изгоним евродепутатка, спасявала Пирин

автор:Дума

visibility 512

Със скандална декларация излезе днес ръководството на НФСБ  начело с вицепремиера Валери Симеонов. Тя е със заглавие "Да намажем ските на Ска Келер" и сипе агресивни епитети върху представителката на Зелените в ЕП, която се включи в протестите в защита на Пирин. Позицията на НФСБ е разпространена до Министерството на външните работи на България, Европейския парламент, федералното правителство на Германия и Коалиция "Алианс 90/Зелена партия". Подписана е от Валери Симеонов, Валентин Касабов и Борис Ячев.

В декларацията националистите остро протестират срещу това, че Ска Келер е участвала във "вечерното софийско шляене на политически маргинали под прикритието на лозунга "Да спасим Пирин", а с истински мотив - Да се върнем във властта чрез лъжи".

След това декларацията продължава: "Евродепутатката Келер, с очевидно неадекватен вид, каканижеше пред услужливите уж български медии, за оставка на български министър (?!), за отмяна на решение на суверенното българско правителство (?!) и дори преразглеждане на проекта за магистрала в Кресненското дефиле?! И всичко това гарнирано с до болка познатите лъжи на белевци и ковачевци. Няма да влизаме в подробности за втръсналите на всички простотии и заблуди. Коалиционното правителство, министър-председателят и лично вицепремиерът Симеонов декларираха своята ангажираност по отношение на изграждането на втори лифт И НИЩО ПОВЕЧЕ в ски зона Банско. Коя е тази нагла и самонадеяна особа, която си позволява да иска оставка на Български министър и промяна на решението на Суверенното Българско правителство? От височината на кое минаре, завършилата университета "Шабанчъ" в Истанбул Ска (що за име!?) раздава правосъдие в чужда държава със самочувствието на добре платен командирован сюнетчия? Докога на покрилата се с позорна слава зелена активистка ще се позволява да дава оценки на българските институции?"..."НФСБ счита, че тази трета поредна безпрецедентна намеса на евродепутатката Келер не трябва да бъде оставена без последици. Външно министерство трябва да обяви Франческа Келер за персона нон-грата и същата да бъде експулсирана с камионетка до Капъкуле – смятаме, че разходите за самолетен билет биха били неоправдани. В случай на нужда, НФСБ ще предостави с удоволствие безплатен партиен транспорт", продължава декларацията.

Смущаващото обръщение на НФСБ, което бе публикувано на сайта на партията, бързо се разпространи из социалните мрежи и стана обект на критики, възмущение и подигравки. Тексът бе описан по форумите като "кофа с помия", "надмина всички гадости" и други.

Близо милион са мъртвите души в избирателните списъци

автор:Дума

visibility 26

Слънчево и топло

автор:Дума

visibility 33

25-годишна жена е открита убита в „Банишора”

автор:Дума

visibility 346

Автобусните превозвачи готвят протести

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 11

"Дженерал електрик" иска да оборудва АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 11

Борсата за ток преговаря със съседни държави

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 11

Шест сценария за Мей, Лондон и Брекзит

автор:Дума

visibility 0

Путин: „Турски поток” - през България

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 11

Унизително поражение за Мей

автор:Дума

visibility 118

/ брой: 11

Пловдивската Вавилонска кула

visibility 167

/ брой: 11

Кодекс на заробването на труда

автор:Ева Костова

visibility 241

/ брой: 11