23 Април 2019вторник06:09 ч.

Таралеж в гащите

/ брой: 28

автор:Ина Михайлова

visibility 2284

Още незаработил, антикорупционният закон създава проблеми. И не иде реч за това кой ще ръководи звеното. Ръководство, уви, все още няма, което не пречи законът да се прилага. Как става това, с чий подпис например?
Превърна се в традиция ГЕРБ да приемат закони, с които да променят други нормативни актове и да забъркват каша, която после да оправят с нови ремонти на закони. Законодателната немощ на управляващото мнозинство сега е на път да блокира работата на общините. Според новите разпоредби на антикорупционния закон общинските съветници нямат право да са директори на общински предприятия, да развиват търговска дейност, да имат договори с общината, с дружества с общинско участие или с общински предприятия. Какво ще правят лични лекари, адвокати и нотариуси например, които имат най-малко договори за наем с общината си? Ще преустановят да упражняват професията си? По-вероятно е да сложат край на обществената дейност. И за пореден път да махнат с ръка заради пълната нефелност на "онези горе".
Това е първата бомба, която ГЕРБ заложиха с необмисления си антикорупционен закон. Тя ще гръмне в мига, в който общинските съветници попълнят декларациите за промяна в декларираните вече обстоятелства. Защото нито личните лекари, нито адвокатите и нотариусите, нито шефовете на общински предприятия ще се откажат от питомното, за да гонят дивото. Но когато опозицията предупреждаваше, че законът не става за две стотинки и предлагаше алтернативен проект, когато президентът наложи вето, властта се носеше на крилете на глупостта.
Пази Боже, те не знаеха и не знаят какво правят. Сега спешно ще трябва да променят антикорупционния закон, най-малко за да спасят "своите". Ако вече оперативно не са се обзавели с подставени лица.
Властта си сложи таралеж в гащите с антикорупционния закон. Сега ще го вади. И много ще боли.

БСП с още доказателства по "Ало, Банов съм"

автор:Павлета Давидова

visibility 87

/ брой: 78

Пенчо Милков: Не сме просто рутер за сигнали

автор:Павлета Давидова

visibility 76

/ брой: 78

Лъсна фирма на Атанас Камбитов

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 78

С 36% поскъпнал токът на борсата само за месец

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 78

Държавният фонд на Оман се отказа от претенции към КТБ

автор:Дума

visibility 61

/ брой: 78

Умни машини за гласуване - честни избори

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 78

Двойният аршин на правосъдието

visibility 91

/ брой: 78

Никога повече!

автор:Велиана Христова

visibility 92

/ брой: 78

Датата

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ