19 Март 2019вторник17:57 ч.

Шенген друг път

/ брой: 27

автор:Ина Михайлова

visibility 1712

Холандия ще ни подкрепи за Шенген... ама друг път. Така най-простичко може да се обясни резултатът от разговорите на "четири очи" между Бойко Борисов и холандския му колега Марк Рюте. Мило и трогателно двамата се потупваха пред камерите, а Рюте сподели "Аз харесвам този мъж, той харесва мен." (Мале...!) Вълнуващо Борисов обясни как Марк носи в джоба си листчето с картинката на Западните Балкани. Умилкващо премиерът ни плонжира пред Рюте, обяснявайки как Холандия е най-големият инвеститор у нас и очевидно холандският бизнес ни имал доверие. За онези, които още не знаят, става въпрос основно и най-вече за компанията майка на "Лукойл", която е регистрирана в Холандия. Но това е друга тема.
Много опростенческо и примитивно верноподаническите медии ни обляха с позитивни новини от пресилените усмивки на двамата премиери. И неглижираха онова, което Марк Рюте всъщност ни каза. Че докато не си довършим домашното, ще чуем "Да" от Холандия на кукуво лято. Може Марк да харесва "този мъж", но романтизмът във връзката им явно се изчерпва с потупване пред камерите. Рюте ясно каза още през септември м.г., че другият приятел на Борисов - Жан-Клод, е романтик, когато в брюкселски стил заяви, че е време България и Румъния да влязат в Шенген. По-добре е да вярваме на думите на Марк, когато съветва онези, които имат подобни видения, да се консултират с лекар, отколкото да интерпретираме потупванията в София като нидерландско "Да!"
Холандия ще ни подкрепи за Шенген, ако свършим някои мъъъънички нещица. Ако реформираме прокуратурата и МВР, ако се справим с подкупната администрация, ако пазим по-надеждно границите и ако наистина вземем, че вкараме някой и друг корумпиран политик в затвора. Но, вEрвайте, до две години ще сме се оправили и с това, както каза Борисов. Я ги оставете тез неща. Важното е да има любоф!

Фермери осъдиха БАБХ заради чумата

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 53

Ще се плаща за роуминг при "Брекзит" без сделка

автор:Дума

visibility 169

/ брой: 53

Ако не даваш за входа, ще плащаш в общината

автор:Дума

visibility 437

/ брой: 53

Били сме с eдни гърди пред Сърбия за завода на "Фолксваген"

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 53

ЕС иска яснота около Брекзит

автор:Дума

visibility 5

Съдят "Туитър" за дискриминация

автор:Дума

visibility 15

Ердоган сипе закани след терора в Нова Зеландия

автор:Дума

visibility 53

Мей иска отлагане на Брекзит в писмо до Доналд Туск

автор:Дума

visibility 53

Наследство в ликвидация

автор:Велиана Христова

visibility 408

/ брой: 53

Време за губене

автор:Владимир Георгиев

visibility 248

/ брой: 53

Геополитиката на Мони Паси

visibility 483

/ брой: 53

Ах, колко "качествено" работи парламентът!

visibility 280

/ брой: 53