23 Март 2019събота21:50 ч.

Деляновото до припадък

/ брой: 11

автор:Ина Михайлова

visibility 1739

Ербап момче се оказа Делян Добрев! Кадърно, сръчно, способно, оправно, ориентира се бързичко. С една дума - годен. За ГЕРБ, за властта им, за манталитета им, за способността им като хванат кокала да не го пускат.
Как тихомълком се измъкна от подадената оставка в парламента. Палавник! Или някой му подшушна какво ще е решението на Конституционния съд, та по терлички издърпа написаното черно на бяло. А от другарите му, дето крещяха "Не даваме Делян!", чухме мънкане от хиляда и една нощ. И едно непубликувано решение на НС, да не забравяме.
И нито дума за кумгейта. За "дрийм тийма" в Хасково. Него го зашмулиха. Предпочетоха да друсат Деляновото. А той, "жертва" на опозицията, мълчеше и се свиваше.
Ама вчера му дойде смелостта. И започна да се перчи по телевизора - Елена Йончева била агент не на едно и две разузнавания, а и бизнесмени обслужвала.
Откъде смелост? От това, че в "Държавен вестник" не излезе решението за отхвърлената оставка като начало. Щом може така, що да не може и иначе. Щом Конституцията може да бъде погазена, защо да е проблем Делян Добрев да остане депутат?
Как да няма кураж момчето. Как да не удря по масата от телевизионния екран. И да громи опозицията, позволила си да му отвори сериозни проблеми и да му разкрие схемите. Че покрай него и други ще изгърмят. И по-сериозни схеми ще лъснат. От това ги е страх. Но всичко си има цена. Оставаш в парламента, но маскариш, топиш, мажеш, нагласяш. Колкото е необходимо.
И хленч пред публиката. За кредитите на родителите, за роднините, отказали се от собствен бизнес, за да подкрепят развитието на България. И записали светлите си имена в "дрийм тийма" на... Добрев и сие. За които утре като едното нищо помощи ще събираме, за да покрият кредитите си от 2 млн. лв.
Струната с агентите на чужди спецслужби е любима на ГЕРБ. Питайте Бащицата, той отговаря за агентите. Утре може да подкрепи Делян. Или да го изостави. Зависи. Когато хвърли оставка, първом Той не го даваше, а после рече, че е морално да си ходи.
Какво ще реши Конституционният съд ни вълнува дотолкова, доколкото от становището му ще стане ясно дали схемите на ГЕРБ са оплели докрай и него. Властимащите вече сринаха авторитета на всички държавни институции, унижиха и продължават да унижават парламента, не зачитат Конституцията, а държавата ни за тях е територия.
На ГЕРБ не им е потребен Делян Добрев. Важното е да крепят схемата, в която той е по стечение на обстоятелствата, и да не позволяват някой да я разплете. Ако не е Делян, ще е Живко. Ако не е Живко... Да не мислите, че за онези, които дърпат конците, има значение?
Дали Делян Добрев ще бъде или няма да бъде депутат изобщо не е въпрос на негов личен избор. Не е въпрос и на морал, както стана ясно. За избори по-добре да не говорим.
Не искат да се разделят с властта. Това е. Затова ще друсат Деляновото до припадък. И няма да ги дават докрай.

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1246

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 372

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 418

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 217

/ брой: 56