14 Декември 2018петък10:56 ч.

Ъндърграундът бълбука

/ брой: 5

автор:Ина Михайлова

visibility 4056

Продължилото с години дезорганизиране на държавата вече стана опасно за самите управляващи. Преди официално европредседателството ни да е факт, девизът "Нито ден без труп!" буквално разстила кърваво червен килим за представителите на Брюксел. И докато главният Политик пои народа с триумфи край Босфора, тук, в държавата Му, главните Бизнесмени не сдържат апетитите си. Може и да е прав бившият МВР-шеф Емануил Йорданов, че зад шумните и показни убийства, на които сме свидетели в последния месец, обикновено стоят неуредени финансови отношения.
В куршумената тишина, вместо да рецитират целите на европредседателството, управляващите да обяснят какво става в задкулисието. Защо бълбука ъндърграундът? Какво се крие зад стрелбата по данъчния Иво Стаменов, за която МВР вече мълчи? Каква е истината за убийствата в Нови Искър и "самоубийството" на предварително обявения за убиец Росен Ангелов? Защо показно убиха човека на Цветан Цветанов, от когото тръгна сагата с "Наглите"?
Мафиотски само по почерк ли са изброените убийства? Или зад любовните афери, зад пируетите на МВР и прокуратурата стои неумел опит за прикриване на ужасното нещо, за което вече Европа не мълчи.
За какви приоритети на европредседателството говорят и Цветан Цветанов, и Лиляна Павлова, и Екатерина Захариева, и Бойко Борисов? Не, не просто корупция е прояла държавата. Тук мафията командва, разчиства сметки и не се притеснява, че оставя следи.
Забелязвате ли, че Бойко Борисов мълчи? Защо не направи щаб в Банкя заради шесторното убийство? Защо не каза и дума, че куршумите в Нови Искър са изстрели срещу държавността?
Близките до властта медии какви версии ще изтипосат за разстрела на бизнесмена Петър Христов? Жалко - любовната афера изгърмя. Твърде рано самоубиха Росен. Ще им се наложи да измислят нещо по`така. Защо главният прокурор, шефът на следствието и главният секретар на МВР този път липсваха от местопрестъплението? Изпратиха по-малките да се оправят. За да не вдигат толкоз шум или... Да не би Цацаров и компания да се страхуват да изрекат на глас онова, което всички мислим? Мафиотски убийства, мафия. Да, ама това означава да признаят, че организираната престъпност е сраснала с властта.
Докато прокуратурата и МВР се занимават с измислени рейтинги и не разкриват истинските убийци, не търсят издирваните и не залавят извършителите на престъпления, в държавата ще се изпълняват всякакви мръсни поръчки. При това по най-бруталния начин. Здравето и животът на всеки българин на практика са в опасност, защото всеки треторазряден престъпник вече е с ясно съзнание, че няма да бъде търсен и заловен. Има и нещо по-страшно. Дори и да бъде установено кой е той, ако работи за държавата, която по всички характеристики е мафиотизирана, ще бъде прикрит, за да бъде използван при друг удобен случай. Като нищо и ще го възнаградят. Превърнахме се в държава на самоубити убийци и липсващи такива.
Осветяването и разбиването на порочните, престъпни и всеобхватни по размери и нива схеми, в които е оплетена властта, е истинският приоритет на държавата. А не измислени тези за саботаж на европредседателството, дългата ръка на Путин, втори лифтове и трети полове.

 

Анкетна комисия ще търси корупция в ДАБЧ

автор:Дума

visibility 0

Сняг в половин България

автор:Дума

visibility 33

Лекарите в ужас от хаоса с детските клиники

автор:Велиана Христова

visibility 170

/ брой: 243

Богатите българи получават осем пъти повече от бедните

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 243

Месото и хлябът поскъпват след Нова година

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 243

Кутия цигари поглъща 17% от дневния доход на българина

автор:Дума

visibility 126

/ брой: 243

ЕЦБ спира да изкупува дългове

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 243

Евролидерите отрязаха Мей за нови преговори

автор:Дума

visibility 15

Полицията застреля терориста от Страсбург

автор:Дума

visibility 173

Мей остава начело засега

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 243

Гафа за "Графа" и покрусеният Крусев

автор:Деси Велева

visibility 266

/ брой: 243

Независимият зависим

автор:Евгени Гаврилов

visibility 179

/ брой: 243

Да почетем ястребинчетата заедно!

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 243

Как могат да се убиват деца в една европейска държава?

visibility 242

/ брой: 243