13 Декември 2018четвъртък14:03 ч.

Хлъц!

Генералски кроежи от царски ламтежи

/ брой: 238

автор:Ина Михайлова

visibility 3098

Отказа ли се властта от сделка за "царските" имоти? Засега да. Защото беше изловена по бели гащи. Кой стратегически гений разработи планчето, на което станахме свидетели?
Да вървим по линията, начертана от Бащицата и Майката. Симеон Сакскобургготски иска сделка за "царските" имоти. И амбициозният министър на регионалното развитие Николай Нанков измисля блестящ ход, с който иска спиране на делата за въпросните имоти и търси споразумяване с г-н Сакскобургготски - нищо, че държавата печели всички дела до момента и всички бъдещи изгледи за успех са в нейна полза. Да, ама нещата се разчуват. Останали извън "пазарната" схема, коалиционни партньори размирисват случката. И то точно когато Генералът и Царят са в Рияд. Точно когато гениалният план "имоти срещу международно влияние и контакти" започва да се реализира. Точно когато може да бъде изкарана успешна международната политика на Бойко Борисов, та да поизлъска завехналия му имидж и оклюмалия му рейтинг. Направо гениален ход! Да, ама... Шумът става прекалено силен, участниците в постановчицата започват да се оплитат в разсъждения и версии, работни групи, специален закон и пр. И както обикновено се случва с Неговите гениални по размах и мащаби планове - пук!
Решението е ясно. Правосъдният министър Цецка Цачева си измива ръцете и пробва да забърше "точката" на Началника - изпълнителната власт не може да предприема каквито и да било действия по въпроса с "царските" имоти. Гениалният ход на регионалния министър се оказва негов собствен гаф на квадрат.
Дали Николай Нанков би могъл сам да сътвори плана? Не подценяваме уменията му за стратегическо мислене, но тез неща са отредени другиму по право. Момчето бе употребено и опра пешкира. Така, както се случва с гениалните Му планове. Борисов и Цачева са бели, жертвата е Нанков. Той предава интересите на държавата, той започна процедурата за сделката с молбите за спиране на производството. Пак той се мотае и не може да вкара държавата във владение на резиденциите "Ситняково" и "Саръгьол", макар че делата за тях отдавна са спечелени. Видите ли, не го бил направил, щото едни 47 хил. лв. (муха ухапала и държавата!) още не са платени на Сакскобургготски. И не е заради мораториума, както твърдеше преди дни в свое оправдание Нанков. Сакскобургготски е виновен - не е посочил сметки, по които държавата да преведе инвестираните от фамилията средства за подобрения.
Всичко това са големи смешки.
Със страшна сила виси въпросът кой формира политиката на държавата по т.нар. царски имоти. Че не е Нанков, е повече от ясно. Нищо, че властта си изми ръцете с него. По-лесен е отговорът на въпроса кой измисли гениалния план след писъмцето на Сакскобургготски да се сключи сделка с него, така че да се извлекат дивиденти за рейтинга, имиджа и връзките на Борисов. Отговорът на този въпрос е отговор и на въпроса кой все има нужда от патерица във властването си.
Работата е повече от ясна. Как мислите - дали властта наистина се отказа от "гениалния" план? От този вариант - да. Но прехвърли топката на народните избраници от мнозинството. Те дали вземат решения по съвест и в интерес на народа, както са се клели? Или правят какво им кажат? Как разсъждава по темата бившият конституционен съдия Георги Марков, понастоящем депутат от ГЕРБ? Той смята, че имотите са си на царя. Сигурно и заради това колегите му вече били натоварени със задачата да предложат специален закон. Идеята им е дошла от обществените потребности и от въздуха? Дрън-дрън.
Ако искат депутатите, да пишат закон, рече правосъдният министър Цецка Цачева. Ни лук яла, ни лук мирисала. Искат-не искат... ВМРО дали и с какво ще преглътне, че остава извън тази сделка? Ще натисне ли с "гениалния" план Борисов копчето за преформатиране на коалицията? В интерес на България, разбира се.

 

Жители на Чепеларе блокираха пътя Смолян-Пловдив

автор:Дума

visibility 7

Президентът предупреди: Няма прозрачност в изборния процес

автор:Дума

visibility 238

МАФИЯ*

автор:Дума

visibility 621

/ брой: 242

ГЕРБ ограничиха машинното гласуване

автор:Юлия Кулинска

visibility 208

/ брой: 242

Заради скъпия ток БСП иска изслушване на енергийния министър

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 242

Теглим до 780 лева заем за подаръци по Коледа

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 242

С 3,1% е поскъпнал животът през ноември на годишна база

автор:Дума

visibility 115

/ брой: 242

Влак се разби в надлез в Турция

автор:Дума

visibility 118

Мей оцеля при вота на недоверие

автор:Дума

visibility 91

Ден на траур след стрелбата в Страсбург

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 242

Избор в Германия отекна в Турция

автор:Зорница Илиева

visibility 189

/ брой: 242

Георги Гьоков: И догодина бедните няма да живеят по-добре

автор:Аида Паникян

visibility 284

/ брой: 242

Агресията в училище - все по-голяма и по-честа

visibility 181

/ брой: 242

Светият синод: Нацистите са ангели небесни

автор:Христо Георгиев

visibility 601

/ брой: 242

Архиви под кофа с вода

visibility 148

/ брой: 242