22 Март 2019петък11:35 ч.

Горчиво, зайчета!

/ брой: 208

автор:Ина Михайлова

visibility 2605

Доскоро изобщо не бяхме чували за този виц. "Какъв е полът на внучето?", питат щастливия дядо. "Знам ли, като порасне само ще се определи!", отговаря той.
След време в учебниците ще се пръкне и "определение" за третия пол: ако момченцата са кученца, а момиченцата - котенца, аз съм зайче. Интересен начин да обясниш на децата своята идентичност, нали? Па и да ги накараш да мислят за себе си като за катерички например.
За Библията дума няма да отваряме. Там явно ще трябва доста да преработят "версията" с Адам и Ева. Дали ще добавят "другото"? Или многото "други", които в Америка се подвизават.
Ама вие сериозно ли?
Съвсем сериозно.
С риск да си навлечем гнева на "другите", изразяващи различността си с многобуквия или сложни определения, модерно било, казват. В Канада официално въвели трети пол, в Германия за тоалетната имало "Трета опция", в Пакистан... Различията, дискриминацията, правото, свободата, самоопределението... Не мислят. Не искат да мислят, не им се налага да го правят. Превърнали са се в копирни машини на "модата" оттатък.
А "модата" е агресивна. Третият пол се появи и у нас чрез официални бланки на една банка. Утре - в друга, вдругиден - във формулярите на държавните институции. Тихомълком, без угризения, в синхрон с обезпокоителните темпове, с които човечеството оглупява, а способностите му да мисли се изпаряват.
Третият пол е легализиран вече в България. Честито на клиентите на банката! Честито на печелившите в неолибералната война срещу традиционните ценности. Последните - да вървят на... На боклука, там им е мястото! Лека-полека изконното, ценностите, традициите ще бъдат наврени в миша дупка, докато не изчезнат съвсем. А нормалните хора не бъдат заменени от особи, които не знаят какви са. И не им пука. Така искат, така им е угодно. И го постигат стъпка по стъпка.
Горчиво, зайчета! А нас - хак да ни е!, като отказваме да мислим!

 

"Топлофикация София" пак трупа дългове

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 56

"Булгаргаз" ще купува газ извън Русия

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 56

Съдбата на пакета "Макрон" остава неясна

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 56

Няма да има дълго отлагане на Брекзит

автор:Дума

visibility 62

ЕС готов да отложи Брекзит до 22 май

автор:Дума

visibility 173

"Брекзит" се заплете още повече

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 56

ЕНП замрази членството на ФИДЕС

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 56

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 570

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 207

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 238

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 140

/ брой: 56