24 Април 2019сряда06:02 ч.

От редактора

Независими ли?

/ брой: 186

автор:Боян Бойчев

visibility 1130

Днес е Денят на Независимостта. Независимост, ама друг път. Днес да говорим за независимост на България е повече от нелепо, след като цялата ни политика се определя от външни сили, а преди да вземат някое решение, нашите "политици" тичат да го съгласуват с американското посолство.
Поредното доказателство бяха ред от написани под чужда диктовка изявления на правителството. Първо, Русия беше обявена за враг, а след това премиерът заяви, че е готов да воюва с нея. Пропусна само да каже: "ако му наредят".
Такава низост, такава мерзост!
Известно е, че Уинстън Чърчил не ни е обичал нас, българите. Както самият той обяснява, причината е, че много бързо сме забравили своите освободители и сме се обърнали срещу тях - както в Първата, така и във Втората световна война. А такъв народ заслужава презрение.
Не е точен Чърчил. Презрение заслужават управляващите, които в името на властта и парите са готови на всякакви предателства. Народът обича Русия и ще продължава да я обича.
От месец-два по интернет сайтовете върви информация, че по време на учения на НАТО в Румъния това лято български войници отказали да стрелят по дървени мишени, оцветени в руски военни униформи. Не знам дали е истина. Обаче съм сигурен, че при реален военен конфликт български войници няма да вдигнат оръжие срещу руски. По-скоро - срещу тези, които им заповядват такова нещо. Това е прозрял още цар Борис III, който отказва на Хитлер да изпрати български войници на Източния фронт, а България така и не обявява война на Русия. Руските войски са посрещнати на 9 септември у нас без нито един изстрел, с хляб и сол.
Днес обаче премиерът и правителството са се превърнали в толкова усърдни слуги, че изпълняват, каквото им наредят, без да мислят. 
Как ще накараш българите да вдигнат оръжие срещу братята си? Не, тук никакво НАТО и никакви заповеди от чужди легации няма да помогнат. Или може би самият премиер ще поведе шепата предатели? Само че в природата на предателите е да бъдат страхливи.
У нас лежат костите на хиляди руски войници, загинали за свободата ни. Да заявиш, че Русия ти е враг и че би воювал с нея, е меко казано, кощунствено. 
Позицията на премиера и правителството е предателство към интересите на България. За такава застрашаваща страната ни външна политика се иска вот на недоверие и се подава оставка. 
Защото независимостта не трябва да бъде само неработен ден в календара.          

 

Липсва важен препарат за хиляди пациентите с рак

автор:Дума

visibility 0

4 месеца бавят тунела край Ловеч

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 79

Борисов обеща 20% скок на БВП с построяването на "Хемус"

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 79

БСП: Законът за розата не решава проблемите в сектора

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 79

Панелките почти изчезнаха от пазара на имоти

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 79

Не е ясно реален ли е ръстът в приходите от туризъм

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 79

"Еврохолд" увеличава капитала заради сделката с ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 79

Джордж Фридман: НАТО е анахронизъм

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 79

Ким пристига във Владивосток

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 79

Новата софийска крепост на фюрера

автор:Мирослав Попов

visibility 210

/ брой: 79

Каварна, любов моя!

автор:Аида Паникян

visibility 134

/ брой: 79

Хомеопатията е илюзия, която вреди

автор:Велиана Христова

visibility 104

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ