16 Декември 2018неделя23:03 ч.

От редактора

Независими ли?

/ брой: 186

автор:Боян Бойчев

visibility 1034

Днес е Денят на Независимостта. Независимост, ама друг път. Днес да говорим за независимост на България е повече от нелепо, след като цялата ни политика се определя от външни сили, а преди да вземат някое решение, нашите "политици" тичат да го съгласуват с американското посолство.
Поредното доказателство бяха ред от написани под чужда диктовка изявления на правителството. Първо, Русия беше обявена за враг, а след това премиерът заяви, че е готов да воюва с нея. Пропусна само да каже: "ако му наредят".
Такава низост, такава мерзост!
Известно е, че Уинстън Чърчил не ни е обичал нас, българите. Както самият той обяснява, причината е, че много бързо сме забравили своите освободители и сме се обърнали срещу тях - както в Първата, така и във Втората световна война. А такъв народ заслужава презрение.
Не е точен Чърчил. Презрение заслужават управляващите, които в името на властта и парите са готови на всякакви предателства. Народът обича Русия и ще продължава да я обича.
От месец-два по интернет сайтовете върви информация, че по време на учения на НАТО в Румъния това лято български войници отказали да стрелят по дървени мишени, оцветени в руски военни униформи. Не знам дали е истина. Обаче съм сигурен, че при реален военен конфликт български войници няма да вдигнат оръжие срещу руски. По-скоро - срещу тези, които им заповядват такова нещо. Това е прозрял още цар Борис III, който отказва на Хитлер да изпрати български войници на Източния фронт, а България така и не обявява война на Русия. Руските войски са посрещнати на 9 септември у нас без нито един изстрел, с хляб и сол.
Днес обаче премиерът и правителството са се превърнали в толкова усърдни слуги, че изпълняват, каквото им наредят, без да мислят. 
Как ще накараш българите да вдигнат оръжие срещу братята си? Не, тук никакво НАТО и никакви заповеди от чужди легации няма да помогнат. Или може би самият премиер ще поведе шепата предатели? Само че в природата на предателите е да бъдат страхливи.
У нас лежат костите на хиляди руски войници, загинали за свободата ни. Да заявиш, че Русия ти е враг и че би воювал с нея, е меко казано, кощунствено. 
Позицията на премиера и правителството е предателство към интересите на България. За такава застрашаваща страната ни външна политика се иска вот на недоверие и се подава оставка. 
Защото независимостта не трябва да бъде само неработен ден в календара.          

 

Президентът даде Бюджет-2019 на КС

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 244

Стотици почетоха паметта на 18-те ястребинци

автор:Дума

visibility 14

/ брой: 244

Сняг блокира страната

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 244

АФИС: За 11 години доверието в ЕС се е сринало с 20%

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 244

Тръгва поръчката за нов газопровод за 2.8 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 25

/ брой: 244

3.5 млрд. лв. е печалбата от контрабанда на цигари

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 244

Над 61% достигнаха загубите на вода

автор:Дума

visibility 23

/ брой: 244

Нови столевки с по-добра защита пуска БНБ

автор:Дума

visibility 23

/ брой: 244

Европа кипи от протести

автор:Дума

visibility 41

/ брой: 244

Набор от правила прие форумът за климата в Катовице

автор:Дума

visibility 30

/ брой: 244

В Страсбург почетоха жертвите на атентата

автор:Дума

visibility 16

/ брой: 244

Украйна създаде новата църква

автор:Дума

visibility 33

/ брой: 244

Фейлетонни щрихи на труда

visibility 30

/ брой: 244

Дълговите роби

visibility 49

/ брой: 244

Датата

автор:Дума

visibility 28

/ брой: 244