19 Декември 2018сряда08:49 ч.

МВР нагази лука

/ брой: 156

автор:Ина Михайлова

visibility 2676

МВР във Враца нагази в дълбокото. Толкова дълбоко, че директорът на ОДМВР старши комисар Димитър Газибарски бе отстранен от длъжност с мотив незадоволително управление на дирекцията. Поне докато приключи проверката. Дотогава Газибарски пак ще е началник. Е, на група в друго направление и в друго населено място. Отстраняването му няма нищо общо, казват от ведомството на Валентин Радев, с уволнението на младши инспектор от същата дирекция, който пусна скандален запис с шефа на охраната в АЕЦ "Козлодуй". Последният на това видео арогантно заплашваше и обиждаше местни полицаи, за което по лично нареждане на Бойко Борисов също бе уволнен.
Цялата врачанска история доста замириса. Кой е крив, кой е прав може да не стане ясно и след края на проверката. Ако питате местните, те ще разкажат легенди кой е газил и кой е барал във Враца - където трябва и не трябва. Но кой ли ще ги пита.
От цялата врачанска каша, която под различна форма е забъркана и в други населени места, лъсва тоталният срив в системата на вътрешните работи. Да се чуди човек как в институция като МВР може да има "наши" и "ваши". Как да вярват хората на органите на реда, като при тях цари безредие? Как да сигнализират за престъпления и да разпознават извършители, като никой няма да ги пази? Как хората да помагат на МВР, като се оказва, че на част от полицаите, а и на техните началници, работодатели са местните тартори и апапи. А хора като Пешко Охраната кадруват на поразия.
Закон за борба с корупцията и неанонимни сигнали ли? Надявайте се да заработят! Че то нищо скрито-покрито не остава от престъпниците. А като се намеси в цялата история и някой новоизлюпил се народен представител, повярвал си, че "коли и беси"... Уволнявай, Борисов! Наред!

ЕК не е искала приватизация на "Булгартрансгаз"

автор:Дума

visibility 1

Нощният труд остава 25 стотинки

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 246

БСП: Чии интереси обслужва КЕВР?

автор:Павлета Давидова

visibility 83

/ брой: 246

За 10 години тежките престъпления нарастват

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 246

Проблемът "Зелена карта" може да ни спре за Шенген

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 246

Жирардели не казва от кого е купил "Юлен"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 246

Разрешиха на Банка ДСК да купи Сосиете

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 246

Само 12% от българите планират зимна ваканция

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 246

ООН одобри вредната политика на Киев

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 246

Хиляди унгарци отново протестираха срещу Орбан

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 246

Путин предупреди за крах на световната сигурност

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 246

Гласуват "Брекзит" след месец

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 246