11 Май 2021вторник04:32 ч.

Писмо до г-жа Хорейшо

/ брой: 10

автор:Ина Михайлова

visibility 3778

Уважаема г-жо Хорейшо,
Надявам се, че Ви намирам в добро разположение на духа, независимо от натрупалите се в последно време емпирични факти и изнурително дългото пътуване до Китай и обратно. Нямаше да Ви безпокоя, но след като дълбокоуважаваният министър-председател тези дни каза, че цял народ "От местопрестъплението" трябва да гледа, редно е да Ви зарадвам. Не, няма да критикувам Вашето МВР, най-малко ченгеджийски, за да не изтълкувате написаното като посегателство срещу обществената и националната сигурност. Няма да изричам обиди и нелепи твърдения, като ги подкрепям с невярна информация, за да не нарушавам душевното Ви равновесие, а и да не си помислите, че осъществявам натиск срещу Вас или се опитвам да яхна системата.
Иска ми се същите думи да мога да напиша, нямам сили да ги кажа, на родителите и съучениците на 18-годишния Тодор от Враца. Знаете ли, вчера на неговия чин поставиха карамфили. А специалисти казаха, че простотията, духовната нищета и интелектуалното ниво, както и разбитата репутация на институциите, манталитетът на управниците, били в основата на всичко. Да не им вярвам, нали? Ако им вярвах, трябваше да направя интелектуална корелация между насоките на премиера от дюнеровата стратегия за борба с тероризма и изказването му за убийствата у нас като серия "От местопрестъплението". Искам да ме разберете правилно - не си и помислям, че отваряте нова страница в сигурността като наука.
И как страдам, дълбоко страдам, защото всяко убийство в Маями бива разкрито от г-н Хорейшо, а тук... И тук ще стане, вярвам. Нали живеем по-добре и по-сигурно, така казвате. Всичко ни идва от новия асфалт, от по-добрите условия за бизнеса, от увеличените от януари заплати, а пенсиите ще се вдигнат от лятото, знам. Тогава сигурно е добре да предвидите, че може да се увеличат посегателствата към пенсионерите и по-възрастните по селата. Но вие си го знаете.
Ето, пак връщате жандармерията в селата. Сами знаете защо ту ги пращате там, ту ги прибирате. Явно не Ви допада, като ги праща някой друг, трябва с Вашия подпис да става, или с благословията на Консултанта Ви. Сигурно преценявате, че е по-добре така, кампанийно, да респектирате апашите. Но не ги предупреждавайте отдалече, г-н Хорейшо го прави без предизвестие. И успява. И Вие ще успеете, иначе зложелателите пак ще кажат, че имате мускули за пипане. А прокобата на битовата престъпност мори всички, знаете, и в САЩ, и в Тайланд. Нали професионалистите Ви на едното място черпят опит, а за другото страдат дълбоко, че не са успели да го посетят. Не бива така.
И не се дразнете, че Ви критикуват. По-добре Вас, отколкото професионалистите. Че започнат ли да ги снимат как пият и пеят, тогава и те ще си ходят, и Вие ще трябва за ново амплоа да се настроите. А ако Ви ядосат? Какво ще стане не искам да мисля. Ядосаха един бивш главен секретар, направи партия, сега що материал страда...
Не Ви познават работата привилегировани и непривилегировани групи. А Вие отговорност носите към всички граждани, знам. Затова кризисният пиар трябва да стане още по-кризисен. Какво е това - репортаж за ограбени пенсионери и хоп - жандармерия по селата. На всеки 15-ина минути от телевизионния екран трябва да се акламира. И по възможност в аванс да се предугаждат нещата. Представете си, че утре в някое село лош концесионер спре водата. Какво, какво ще правите? Веднага трябва да сте готови вода от Антарктида да докарате.
И не се притеснявайте, дайте го по-радикално. Разбира се, че всяка критика срещу МВР е неоснователна. Изключение прави критиката от Вашите уста, и то когато сте в опозиция. И последно - критиката срещу МВР е заговор срещу правителството.
С респект

Борисов завещава 7 млрд. лв. дефицит

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 88

Петър Чобанов: В бюджета няма резерви

автор:Дума

visibility 71

/ брой: 88

Всеки трети не смогва със сметките, наема и ипотеката

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 88

1500 средни фирми осем месеца чакат помощи

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 88

Военните с ново писмо до Макрон

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 88

Лайен: Скопие да се разбере със София

автор:Дума

visibility 101

/ брой: 88

Швеция настоява за старт на преговорите със Скопие

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 88

Маас: ЕС е готов за диалог с Русия

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 88

Парламентът умря, да живее парламентът!

visibility 80

/ брой: 88

Не удължавайте учебната година!

visibility 101

/ брой: 88

Парад на мира...

автор:Лозан Такев

visibility 94

/ брой: 88

Невинните

visibility 104

/ брой: 88

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ