16 Септември 2019понеделник02:05 ч.

Писмо до г-жа Хорейшо

/ брой: 10

автор:Ина Михайлова

visibility 3390

Уважаема г-жо Хорейшо,
Надявам се, че Ви намирам в добро разположение на духа, независимо от натрупалите се в последно време емпирични факти и изнурително дългото пътуване до Китай и обратно. Нямаше да Ви безпокоя, но след като дълбокоуважаваният министър-председател тези дни каза, че цял народ "От местопрестъплението" трябва да гледа, редно е да Ви зарадвам. Не, няма да критикувам Вашето МВР, най-малко ченгеджийски, за да не изтълкувате написаното като посегателство срещу обществената и националната сигурност. Няма да изричам обиди и нелепи твърдения, като ги подкрепям с невярна информация, за да не нарушавам душевното Ви равновесие, а и да не си помислите, че осъществявам натиск срещу Вас или се опитвам да яхна системата.
Иска ми се същите думи да мога да напиша, нямам сили да ги кажа, на родителите и съучениците на 18-годишния Тодор от Враца. Знаете ли, вчера на неговия чин поставиха карамфили. А специалисти казаха, че простотията, духовната нищета и интелектуалното ниво, както и разбитата репутация на институциите, манталитетът на управниците, били в основата на всичко. Да не им вярвам, нали? Ако им вярвах, трябваше да направя интелектуална корелация между насоките на премиера от дюнеровата стратегия за борба с тероризма и изказването му за убийствата у нас като серия "От местопрестъплението". Искам да ме разберете правилно - не си и помислям, че отваряте нова страница в сигурността като наука.
И как страдам, дълбоко страдам, защото всяко убийство в Маями бива разкрито от г-н Хорейшо, а тук... И тук ще стане, вярвам. Нали живеем по-добре и по-сигурно, така казвате. Всичко ни идва от новия асфалт, от по-добрите условия за бизнеса, от увеличените от януари заплати, а пенсиите ще се вдигнат от лятото, знам. Тогава сигурно е добре да предвидите, че може да се увеличат посегателствата към пенсионерите и по-възрастните по селата. Но вие си го знаете.
Ето, пак връщате жандармерията в селата. Сами знаете защо ту ги пращате там, ту ги прибирате. Явно не Ви допада, като ги праща някой друг, трябва с Вашия подпис да става, или с благословията на Консултанта Ви. Сигурно преценявате, че е по-добре така, кампанийно, да респектирате апашите. Но не ги предупреждавайте отдалече, г-н Хорейшо го прави без предизвестие. И успява. И Вие ще успеете, иначе зложелателите пак ще кажат, че имате мускули за пипане. А прокобата на битовата престъпност мори всички, знаете, и в САЩ, и в Тайланд. Нали професионалистите Ви на едното място черпят опит, а за другото страдат дълбоко, че не са успели да го посетят. Не бива така.
И не се дразнете, че Ви критикуват. По-добре Вас, отколкото професионалистите. Че започнат ли да ги снимат как пият и пеят, тогава и те ще си ходят, и Вие ще трябва за ново амплоа да се настроите. А ако Ви ядосат? Какво ще стане не искам да мисля. Ядосаха един бивш главен секретар, направи партия, сега що материал страда...
Не Ви познават работата привилегировани и непривилегировани групи. А Вие отговорност носите към всички граждани, знам. Затова кризисният пиар трябва да стане още по-кризисен. Какво е това - репортаж за ограбени пенсионери и хоп - жандармерия по селата. На всеки 15-ина минути от телевизионния екран трябва да се акламира. И по възможност в аванс да се предугаждат нещата. Представете си, че утре в някое село лош концесионер спре водата. Какво, какво ще правите? Веднага трябва да сте готови вода от Антарктида да докарате.
И не се притеснявайте, дайте го по-радикално. Разбира се, че всяка критика срещу МВР е неоснователна. Изключение прави критиката от Вашите уста, и то когато сте в опозиция. И последно - критиката срещу МВР е заговор срещу правителството.
С респект

Манолова иска ревизия за отпадъците в София

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 177

Анелия Клисарова е кандидатът на БСП във Варна

автор:Павлета Давидова

visibility 88

/ брой: 177

Корнелия Нинова: ГЕРБ ги е страх от нас

автор:Павлета Давидова

visibility 94

/ брой: 177

Българите са най-недоволни от работата си

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 177

Обмислят енергиен данък за авиокомпаниите

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 177

Пускат юбилейна монета за БАН

автор:Дума

visibility 61

/ брой: 177

Национализират "Дунарит"

автор:Дума

visibility 50

/ брой: 177

Джонсън не бил вярвал в Брекзит

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 177

Йеменски бунтовници атакуваха саудитски рафинерии с дронове

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 177

В САЩ нарочиха Корбин за човек на Русия и Иран

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 177

Киев подготвя спорни предложения за Донбас

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 177

Малко ученици и учители, много промени за първия звънец

автор:Деси Велева

visibility 87

/ брой: 177

Лов на вещици

visibility 93

/ брой: 177

Медийна солидарност

автор:Павлета Давидова

visibility 83

/ брой: 177

Вечер на мъдрост и духовност

автор:Трифон Митев

visibility 60

/ брой: 177

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ