01 Април 2020сряда16:52 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

"Български витраж" - завръщането на "Шипка" 6

/ брой: 275

автор:Дума

visibility 2

Първата изложба, изцяло посветена на историята и съвременните тенденции в българската стъклопис, се завръща в София. Пропътувала немалко километри в рамките на цялата 2015 г., "Български витраж" се завръща в столицата обогатена с нови творби от вече представените художници, но също така и с нови имена в авторския списък. Тя ще бъде открита на 3 декември от 18 ч. на ул. "Шипка" 6, етаж 4.
Изложбата запазва своя исторически и образователен характер с фотосите, представящи стъклописите на художниците Харалампи Тачев, Иван Пенков, Дечко Узунов, Георги Атанасов, Атанас Кожухаров и Никола Буков, съхранявани в сградите на големи държавни институции.
Числото на авторския списък наброява около тридесет имена, занимаващи се професионално с витраж, а немалка част и с други монументални техники като мозайка и стенопис - Анастасия Тонкова, Андрей Янев, доц. Борис Желев, Венелин Фотев, Венера Константинова, Венко Трифонов, Владимир Леков, Ева Димитрова, Емилия Димитрова, Иван Ламбров, Иванина Тодорова, доц. Илия Янков, Йорданка Илиева, Кирил Навущанов, Лъчезар Дочев, Марин Маринов, проф. Николай Драчев, проф. Олег Гочев, Петър Савов, доц. Сашо Рангелов, Силви Басева, Станимир Божилов, Цветан Стоянов и Юрий Василев.
Гордост за организаторите от Съюза на българските художници и фондация "Българско арт стъкло" са петимата дебютиращи артисти, които направиха своята първа изява пред публика именно с този проект: Велина Сталева, Весела Петрова, Даниел Иванов и Невена Лефтерова, възпитаници на Факултета по изобразителни изкуства при Великотърновския университет, както и Никола Грозданов от Националната художествена академия.
 

7,8 млрд. лв. нов дълг и дефицит от 3,5 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 62

Коронакризата обхвана 63 предприятия

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 62

Между 15-16 лв. за килограм агнешко по Великден

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 62

НАП няма да запечатва търговски обекти

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 62

Поуките от 100 години социалистическо строителство

visibility 492

/ брой: 62

Не ви вярваме!

автор:Ина Михайлова

visibility 1238

/ брой: 62

Глобална или национална Европа?

автор:Николай Шопов

visibility 206

/ брой: 62

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ