05 Юни 2025четвъртък10:09 ч.

Руска кухня 

Подправка: руски трапезен хрян

/ брой: 194

автор:Дума

visibility 210

Хрянът е основната руска студена подправка, употребявана с всички видове студени и варени рибни блюда. Подправката се сервира задължително и със студени меса, предимно свинско.

Ще са ни нужни:
За приготвянето на хрян е нужен много добър висококачествен изходен продукт.
Коренът трябва да бъде с дебелината поне колкото пръст, без наранявания, сочен, здрав.

Начин на приготвяне:
Почиствате корена с нож, като избягвате миенето с вода, в краен случай леко изплакнете почистения корен под струя студена течаща вода. След това настържете на ситно ренде, като приготвите предварително буркан с плътно затваряща се капачка, налейте на дъното студена преварена вода. Останалите парченца хрян също се поставят в съда с готовия хрян.
Като настържете всичко, към готовата маса добавете малко вода до получаването на гъста каша, захар и сол на вкус.
Непосредствено преди сервиране на една супена лъжица от сместа се прибавя по една чаена лъжица сметана.

Готвач Юс


 

Лагерът на Тръмп осъди ударите срещу Русия

автор:Дума

visibility 1023

/ брой: 99

Вилдерс напуска властта заради миграцията

автор:Дума

visibility 1034

/ брой: 99

"Грийнпийс" се подигра с с френския президент

автор:Дума

visibility 972

/ брой: 99

Накратко

автор:Дума

visibility 964

/ брой: 99

Това ли е Европа?

автор:Юри Михалков

visibility 1019

/ брой: 99

Напук на политиците

visibility 1023

/ брой: 99

Кога, къде, колко

автор:Дума

visibility 1127

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ