19 Юли 2025събота22:11 ч.

Руска кухня 

Подправка: руски трапезен хрян

/ брой: 194

автор:Дума

visibility 217

Хрянът е основната руска студена подправка, употребявана с всички видове студени и варени рибни блюда. Подправката се сервира задължително и със студени меса, предимно свинско.

Ще са ни нужни:
За приготвянето на хрян е нужен много добър висококачествен изходен продукт.
Коренът трябва да бъде с дебелината поне колкото пръст, без наранявания, сочен, здрав.

Начин на приготвяне:
Почиствате корена с нож, като избягвате миенето с вода, в краен случай леко изплакнете почистения корен под струя студена течаща вода. След това настържете на ситно ренде, като приготвите предварително буркан с плътно затваряща се капачка, налейте на дъното студена преварена вода. Останалите парченца хрян също се поставят в съда с готовия хрян.
Като настържете всичко, към готовата маса добавете малко вода до получаването на гъста каша, захар и сол на вкус.
Непосредствено преди сервиране на една супена лъжица от сместа се прибавя по една чаена лъжица сметана.

Готвач Юс


 

С 14% повече са банкрутите на фирми у нас

автор:Дума

visibility 6385

/ брой: 131

Чуждите инвестиции нарастват с 47 на сто

автор:Дума

visibility 6060

/ брой: 131

Сред първите в ЕС сме по поскъпване на имотите

автор:Дума

visibility 7309

/ брой: 131

Испания има полза от мигрантите

автор:Дума

visibility 6763

/ брой: 131

Украйна ще мобилизира и мъже над 60 години

автор:Дума

visibility 6445

/ брой: 131

Четири държави отказаха да купуват оръжие от САЩ

автор:Дума

visibility 6526

/ брой: 131

Накратко

автор:Дума

visibility 6328

/ брой: 131

Касапинът на протест

автор:Александър Симов

visibility 6514

/ брой: 131

Трагедията мигранти

автор:Таня Глухчева

visibility 6727

/ брой: 131

Силата на корените ни вдъхновява

автор:Ина Михайлова

visibility 7153

/ брой: 131

За какво ЕС ще изхарчи 2 трилиона евро... Евентуално

автор:Дума

visibility 6711

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ