04 Април 2020събота14:47 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

87 на сто от абонатите са доволни от "Софийска вода"

/ брой: 39

автор:Евгени Гаврилов

visibility 425

Осемдесет и седем процента от абонатите на "Софийска вода" са доволни от услугите, които предлага компанията, стана ясно от проучване, оповестено вчера. То е било организирано в края на миналата година на принципа "таен клиент". 74 на сто от софиянци са доволни от качеството на водата, която им се предлага, а 76% пият от чешмата. Нейните качествени показатели са значително по-добри от изискванията на Министерството на здравеопазването, коментира изпълнителният директор на дружеството Васил Тренев. Инвестициите за 2019 г. са в размер на 47,135 млн. лв., при планирани 46 млн. лв, допълни той. 

40 млн. лв. са предвидените за тази година вложения, с които ще бъдат подновени 40 км от мрежата. Според анализ на КЕВР в София през 2018 г. са подменени 1,9% от нея, при 0,6% средно за страната. Един от основните проекти, който ще бъде реализиран, е подмяната на тръбите  от Сточна гара до ул. "Раковски". Реконструкцията трябва да започне на 3 март и да завърши до края на април.  По тази причина една от четирите ленти на отсечката ще бъде затворена.  Компанията ще инвестира и в нов софтуер и технология, която ще позволи всекидневното отчитане на данните за пренос на водата и ще открива по-бързо скритите течове. Загубите в мрежата през последната година са били средно 43 на сто, като се очаква до края на годината те да намалеят до 41 на сто, обясни Валентин Милушев от дружеството. Средно за страната загубите в мрежата са над 60 на сто. "Софийска вода" има рекордна събираемост, като за миналата година 96% от сметките са платени.

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 457

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 548

/ брой: 64

Проф Дуранкев: Необходима е нова данъчна система

автор:Дума

visibility 520

/ брой: 64

30 години БСП е нужна на всеки един социалист

автор:Дума

visibility 888

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 668

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 408

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 294

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ