05 Май 2024неделя12:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

200 000 ще останат без работа, прогнозират ресторантьори

автор:Дума

visibility 970

Близ 150-200 хиляди работници и служители от ресторанти, заведения и хотели ще бъдат освободени до края на март като резултат от наложените  мерки срещу коронавируса. Това прогнозират от Сдружението на заведенията. Припомняме, че от началото на извънредното положение всички заведения за хранене, кафета и сладкарници са затворени, вчера обявиха спиране на дейността на ски курортите ни и хотелите там заради няколко случая на зазарата, тръгнала от чуждестранни туристи в Банско.

Загубите, които калкулира всяка фирма от началото на кризата, според проучване на Българската стопанска камара  са около 2000 лв. средно на ден.

За да оцелеят и запазят своите служители някои заведения и ресторанти се опитват да преориентират дейността си и да започнат да приготвят храна за доставки, но дори и това не е решение, казва Емил Коларов от Сдружението на заведенията пред БНР.

Не може три години наред да си работил по една схема и в един момент за 2 дена, за 1 седмица, та дори за 1 месец да реорганизираш дейността си, да започнеш да продаваш храна за вкъщи и хората да те научат и да купуват от теб. Има, разбира се, такива обекти, за които такава възможност няма, като увеселителните заведения, нощни заведения, барове, барчета, кафенца и т.н. Те затварят на 100%. Така служителите или работниците се оказват отпуск или дори вече са освободени, каза той.

Намерението на държавата да изплаща 60% от трудовите възнаграждения на тези хора също не работи, твърди Емил Коларов.

Ако си представим, че един служител бъде съкратен и той отиде в бюрото по труда и си подаде документите, обезщетението, което ще получи е точно 60%. Т.е. той ще получи същото обезщетение, което ще получи и в момента. Разликата е, че оставайки назначени при нас, ние най-вероятно ще трябва да поемем и техните осигуровки, обясни още той.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 1586

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 1567

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 1420

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 1687

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1827

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1515

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 1525

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1764

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 1539

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1683

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ