27 Юли 2024събота15:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

20 на сто повече записвания за летния сезон

/ брой: 44

автор:Дума

visibility 516

Темповете на записвания за летния сезон са средно с около 20 на сто повече в сравнение с миналата година, съобщи служебният министър на туризма Илин Димитров във Варна. Той посочи, че изоставаме на немския пазар. Според Димитров предизвикателството за сезона няма да бъде броят на туристите, които ще дойдат, а как хотелиерите ще съумеят да се справят с повишените цени на продуктите. За Великден също има сериозен интерес, твърди министърът.

На друго мнение обаче са хотелиерите. Едва ли ще има много хотелиери в курортен комплекс "Слънчев бряг", които ще отворят базите си за Великден. Това прогнозира пред БТА зам.-председателят на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Веселин Налбантов. Туристическият бранш по Южното Черноморие все още не може да прогнозира по какъв начин ще протече летният сезон. Високата инфлация, посочи Налбантов, най-вероятно ще доведе до повишаване на цените на туристическите пакети и услуги край морето.

Нестабилни към момента са нивата на ранните записвания. Липсват гарантирани периоди на заетост на хотелските бази на база сключени договори с големи туроператорски компании, разкри още Налбантов.

Според председателя на туристическата камара в Приморско Стоян Петров туристическият бранш най-вероятно ще повиши цени за настаняване и услуги, следвайки инфлационния индекс. "Нагласата е за увеличение от 17-20 на сто. И това важи за всички категории места за настаняване и заведенията за развлечение и хранене. Тежестите за бранша станаха твърде много - увеличават се разходите за храна на гостите, увеличава се цената на електрическата енергия, на водата. В района на Приморско няма да се разчита на гарантирани договори с големи туроператори. Предварителните записвания са на ниски нива към момента. По-сериозен интерес очакваме през месеците юли и август, и то от страна на българските туристи", каза Петров. 

България пак се размина с нови влакове

автор:Дума

visibility 935

/ брой: 141

Най-опасният пожар са некадърниците с власт

автор:Дума

visibility 943

/ брой: 141

КЗК даде зелена светлина на БАКБ да купи Токуда банк

автор:Дума

visibility 767

/ брой: 141

Военен съюз срещу Иран

автор:Дума

visibility 854

/ брой: 141

ЕК заведе три дела срещу България

автор:Дума

visibility 890

/ брой: 141

Гърция екстрадира българин в САЩ

автор:Дума

visibility 799

/ брой: 141

Германия отказва войници и оръжия срещу Русия

автор:Дума

visibility 852

/ брой: 141

Душата и сърцето на БСП

автор:Александър Симов

visibility 217

/ брой: 141

Бузлуджа е началото

visibility 159

/ брой: 141

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ