03 Май 2024петък20:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

15 хил. яйца бяха опържени едновременно в общ тиган

/ брой: 282

автор:Дума

visibility 19

Жителите на град Пигуе в аржентинската област Буенос Айрес приготвиха огромен омлет от 15 хил. яйца. По този начин те отбелязаха 129-ата годишнина от създаването на своя град, съобщиха местните медии.
"Предполагаме, че в празника са взели участие около 20 хил. души", съобщи главата на местната администрация Алехандро Корбата. Главният готвач на събитието Хосе Мария Бесада разказа, че за приготвянето на ястието, освен яйцата са използвани 100 кг шунка, по 8 кг магданоз, зелен лук и сол, 6 кг пипер и 50 л олио.
"В създаването на кулинарния шедьовър взеха участие 10 групи по четирима души. Докато се загряваше олиото - в продължение на 20 минути - те разбъркваха яйцата, без да пропускат да проверят всяко едно дали е прясно. След това в тиган с диаметър 4,5 метра добавиха нарязаната шунка. Докато се запържваше тя, участниците разбиха яйцата и ги сложиха в тигана", разказа готвачът. Най-накрая в тигана влезе и нарязаният магданоз, добавен бе и лукът.
Подготовката за готвенето започна в 9 ч. сутринта, а 120 минути по-късно през града мина шествието на участниците от "Обществото на рицарите на гигантските омлети", което от 1977 г. организира подобни събития в различни части на света. Град Пигуе отбелязва годишнината си с приготвянето на огромни омлети от 1999 г.

 

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 989

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 963

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 898

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 1005

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1160

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1002

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 936

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1147

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 971

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1078

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ