"Знам какво да ям" с виртуални прояви
Четвъртото издание на инициативата "Ден на революцията в храненето" ще обедини деца и родители на 15, 16 и 17 май
/ брой: 91
С виртуални прояви ще се отбележи тази година "Ден на революцията в храненето", който протича под мотото "Знам какво да ям". Целта на кампанията е да се обърнем към себе си и да научим децата, че здравето е тяхното най-голямо богатство. Да им покажем как всеки ден с храната, която приемат, и с физическата активност, която упражняват, те ще бъдат здрави и пълноценни хора, преследващи мечтите си, и с високи постижения във всяка научна и културна област.
"Нека погледнем какво даваме за закуска на детето си и има ли я изобщо? Какво сервираме на масата за вечеря и приготвяме ли я? Нека помогнем на близките и приятелите си техните деца да направят първата стъпка към по-добър и здрав живот", призовават идеолозите на кампанията.
Участниците в четвъртото издание на инициативата ще готвят заедно с децата си на 15, 16 и 17 май. Предвидени са практични видеорецепти и няколко кулинарни работилнички на живо във фейсбук страницата на фондацията "За храната", в които всеки може да се включи. Ще се споделят снимки в социалната мрежа, а активността ще се отбелязва с хаштаг #знамкакводаям и #захраната.
"Подкрепете нашата мисия за здравословно хранене на децата. Ако вярвате, че то зависи от нас - родители и учители, ще се радваме да бъдете част от кампанията "Ден на революцията в храненето 2020", отбелязват още авторите на инициативата. Като уточняват, че нямат зад гърба си големи корпорации или държавно финансиране. Единственото, което имат, е вярата, че заедно можем да научим децата в България на навици за пълноценно хранене и здраве.