20 Септември 2021понеделник20:10 ч.

Златният строеж

/ брой: 118

автор:Деси Велева

visibility 182

Помни ли някой началото на златната сага с "Артекс"? Гражданското недоволство, че небостъргач "Златен век" на ул. "Златен рог" ще се издигне със съмнителни разрешителни на апетитно място в София? Времето, когато нямаше 1378 съдебни решения, сложни административни обяснения, заповеди и тонове документация? Времето, когато спорният строеж можеше да бъде спрян без съд, без истерии, без неуморната работа на неправителствения сектор и завличането на огромен държавен административен ресурс?
Началото на сагата бе моментът на илюзиите, когато имаше вяра, че нещо може да се промени, да се изкорени в зачатък бъдещото бедствие. Сега остана само горчивината, разочарованието, крахът на фантазията, че в държавата има ред и правила, че те се следват и никой не може да ги прекрачи.
Кой сега ще повярва, че строеж, стигнал до 21-вия си етаж, ще бъде съборен? Не останаха наивници. Затова действията на ДНСК и решението за поредното спиране на строежа могат да бъдат тълкувани по всякакви начини, само не и като гонене на справедливост. Явно преди изборите се търси печеленето на нечии симпатии. А "Артекс" се превръща в жертвата, която инвестира милиони, а държавата всячески ѝ пречи. С непоследователните си и закъснели действия институциите най-много да осигурят хорското благоразположение към инвеститора. А той е толкова виновен, колкото и онези, които му разрешиха преди години да се шири на височина, без да се съобразят с последиците от проекта.
Сега "Артекс" се жалва и пред европейските институции и току-виж се вкара в образа на рекетирана от държавата честна фирма. Така че тя ще построи и 22-рия, и 23-тия, и последния си етаж. Въпрос на време е.

НАП спря 14 сайта за залагания

автор:Дума

visibility 208

Пари за пътища чак догодина

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 180

Токът за битa поскъпва неизбежно

автор:Дума

visibility 309

/ брой: 180

Губим 40 000 работници годишно

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 180

Ваксината на Pfizer е безопасна за деца между 5 и 11 години

автор:Дума

visibility 145

Кметът на Кабул нареди жените да си стоят вкъщи

автор:Дума

visibility 142

Стрелба в университет в Сибир, има ранени

автор:Дума

visibility 212

Приключиха изборите за Държавната дума в Русия

автор:Дума

visibility 356

Между възхода и падението

автор:Евгени Гаврилов

visibility 425

/ брой: 180

Какво ни предлага дуетът Петков-Василев

visibility 1216

/ брой: 180

След края на 46-ото НС: Присъдата е сурова

автор:Мирослав Попов

visibility 658

/ брой: 180

Кучешко-човешки живот

автор:Таня Глухчева

visibility 363

/ брой: 180

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ