07 Март 2021неделя15:15 ч.

Станислав Вардев

Зимно време в галерия "Париж"

/ брой: 14

автор:Дума

visibility 397

Столичната галерия "Париж" подреди традиционната си зимна експозиция "Wintertime", която може да се разгледа до края на март, научи ДУМА от Надя и Борис Павлови. Участват постоянните автори на галерията, които са представители на следните стилове: реализъм и сюрреализъм - Мария и Валери Върбанови, Марина Богданова, Росен Кръстев, Искрен Семков, Станислав Вардев, Даниела Зекина и дебютиращият млад художник Божидар Динков; наивизъм - Росен Рашев-Рошпака, Димитър Вецин, Анета Яламова, Петър Димов, Владимир Шунев и чуждестранните автори на галерията Гуидо Ведовато (Италия) и Ролана (Литва), тук можем да причислим и библейската живопис на Юлия Станкова, която представя нови три произведения върху дърво; графика, керамика, абстракция - литографии и дигитална графика от Иван Нинов и Петър Бояджиев, абстрактна живопис от Деля Чаушева, Петко Антонов и Руслан Котев, керамични скулптури от Изабел Немечек.

"Wintertime 2021" в галерия "Париж" има за цел както да съпостави произведенията на художниците от сходни стилови направления, така и да намери допирни точки между напълно противоположните - наивизъм и реализъм, наивизъм и абстракция, сюрреализъм и абстракция и т.н.

Посетителите вероятно ще усетят една специфична нишка между произведенията, която ги обединява и създава усещането за хармония. С най-прости думи - това е топлината и искреността в изкуството, която художниците на галерията носят и препредават на зрителите със своите произведения. Надяваме се точно тази топлина на изкуството да ни сгрява през зимните месеци, казват Надя и Борис Павлови. 

Цялата експозиция е достъпна и виртуално в сайта на галерията www.gallery-paris.com.

Защо сме най-бедни в Европа

visibility 1567

/ брой: 44

Датата

автор:Дума

visibility 406

/ брой: 44

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ