05 Юни 2020петък22:16 ч.

Палитра

Живот между две картини...

/ брой: 117

автор:Дума

visibility 607

По повод юбилея на Николай Стоев галерия "Арте" посреща неговите вълшебни приказки - картини, пълни с любов и светлина, излезли изпод четката на художник-перфекционист, човек, носещ доброта и красота. Загубили детския си възторг от всекидневните красиви, чисти и малки радости, безвъзвратно потъваме в трудния свят на възрастните. Николай е тук и сега, за да напомни, че животът е хубав, че има топлина, нежност, приятелство, че най-голямото удоволствие е да обичаш. И както сам казва: "Аз съм щастлив художник. Извървял дългия път към себе си, разбрал колко е важно това, което правиш, да ти доставя удоволствие и удовлетворение. Да не те оставя на мира дори когато спиш. Постоянно да е в мислите ти. Тогава това престава да бъде работа. Става твоя същност, твоя живот. Тогава реалността и въображението се смесват, околния свят избледнява, отдалечава се, много събития губят значение и става така, че всичко около мен се случва между две картини. Между предишната и следващата.

...Бих искал всеки, който гледа картините,  да си спомни, че животът е прекрасен, че и той е от породата на летящите хора. Да не пропъжда детето в себе си и заедно с него, хванати за ръка, да се затичат и да се зареят някъде в небето, залисани във важна работа, която незнайно защо никой голям не забелязва." Изложбата продължава до 26 юни.

Гърция обяви готовност за война с Турция

автор:Дума

visibility 462

Германия подпомага икономиката със 130 млрд. евро

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 105

Протестите в САЩ стават по-мирни

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 105

Датата

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 105

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 827

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ